Recept
« Terug naar recepten
Gemarineerde rode kool met kalfstong
PT120M
Gemarineerde rode kool met kalfstong
Een heerlijk gemarineerde rode kool met kalfstong recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
vlees.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gemarineerde rode kool met kalfstong te bereiden
Zet de tong onder in koud water en breng rustig aan de kook. Haal de tong uit het water en spoel grondig onder de kraan om alle onreinheden te verwijderen. Zet dan opnieuw op in vers water met alle aromaten, kruiden en specerijen. Laat ongeveer anderhalf uur koken tot het vlees mooi gaar is. Haal de tong uit het kookvocht en pel hem terwijl hij nog warm is. Zet in de koelkast om af te koelen. Schaaf de rode kool in dunne reepjes. Marineer met het sap van een halve sinaasappel en de zestes ervan. Snijd de zoete ui in flinterdunne ringen en de appel in julienne. Voeg bij de kool. Werk af met de dadels, rozijnen en wat honing naar smaak. Kruid met peper en zout. Maak een dressing met de mosterd, azijn, koolzaadolie en een lepeltje honing. Snijd het broodje in sneetjes. Sprenkel er wat olijfolie overheen en rooster knapperig in een hete grillpan. Schik wat rode kool op de borden. Snijd het vlees in plakjes en leg het er bovenop. Nappeer met de dressing en werk af met de toastjes en wat verse kervel.