Dit kan je ook met aubergine maken of een combinatie van beide.
De aubergine dan ook in reepjes snijden en ook even voorbakken in de fritepan.
Recept
« Terug naar recepten
Gepaneerde friet
PT30M
Gepaneerde friet
Dit is lekker bij zachte vlees-of vis-soorten of b.v. mossels.
Recept van:
monique ottenbros
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gepaneerde friet te bereiden
- Schil de aardappelen en snij er niet te dunne friet van.
- Laat de friet 10 miuten in ijskoud water staan.
- Afgieten en goed droogmaken.
- De friet in niet te grote porties 5 minuten voorbakken.
- Goed laten afkoelen en dan eerst door de bloem halen, daarna door het ei en daarna door een mengsel van paneermeel en geraspte parmezaan.
- Friet afbakken in de fritepan of olie tot mooi goudbruin.
- Bestrooi met de peterselie en eventueel zout.
Mijn kookverhaal (monique ottenbros)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Albert Willems zegt:
Lekkerbekske zegt:
monique zegt: