Recept
« Terug naar recepten
Gestoofde kabeljauw met champignons, groene kruiden
PT60M
Gestoofde kabeljauw met champignons, groene kruiden
Een heerlijk gestoofde kabeljauw met champignons, groene kruiden recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
spar
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gestoofde kabeljauw met champignons, groene kruiden te bereiden
Bestrooi de schotel voordat hij de oven in gaat met geraspte kaas en paneermeel.
Smelt de roomboter in een stoofpan zonder dat de boter bruin kleurt. Laat de sjalotten en champignons in de pan stoven. Voeg de witte wijn, creme fraiche en kruiden toe en laat het geheel zachtjes inkoken.
Schrap in de tussentijd de worteltjes en kook ze bijna gaar in water met peper, zout en een schepje suiker. Maak de gekookte aardappelen fijn met een pureestamper en voeg er de gekookte melk en olijfolie aan toe.
Breng de puree op smaak met peper en zout. Bestrijk een ovenschotel met gesmolten boter en leg hier de kabeljauwfilets in, gekruid met peper en zout. Bedek de kabbeljauwfilets met de champignon-kruidensaus. Schep vervolgens de aardappelpuree er bovenop en strijk de puree glad.
Besprenkel het geheel daarna met de overige gesmolten boter en bak het gerecht in een voorverwarmde oven in ca. 20 minuten en 220C goudbruin.
Smelt de roomboter in een stoofpan zonder dat de boter bruin kleurt. Laat de sjalotten en champignons in de pan stoven. Voeg de witte wijn, creme fraiche en kruiden toe en laat het geheel zachtjes inkoken.
Schrap in de tussentijd de worteltjes en kook ze bijna gaar in water met peper, zout en een schepje suiker. Maak de gekookte aardappelen fijn met een pureestamper en voeg er de gekookte melk en olijfolie aan toe.
Breng de puree op smaak met peper en zout. Bestrijk een ovenschotel met gesmolten boter en leg hier de kabeljauwfilets in, gekruid met peper en zout. Bedek de kabbeljauwfilets met de champignon-kruidensaus. Schep vervolgens de aardappelpuree er bovenop en strijk de puree glad.
Besprenkel het geheel daarna met de overige gesmolten boter en bak het gerecht in een voorverwarmde oven in ca. 20 minuten en 220C goudbruin.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
anita4 zegt:
Als ik het goed begrijp vet je eerst de ovenschaal in, dan doe je de visfilets in de schaal, dan het champignonmengsel erop, daarop komt de aardappelpuree en daarop als laatste de geraspte kaas/paneermeel en overige gesmolten boter. Toch?;)
bobbeltje zegt: