Recept
« Terug naar recepten
Gestoomde dim sum
PT20M
Gestoomde dim sum
Een heerlijk gestoomde dim sum recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Tapas
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
25
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gestoomde dim sum te bereiden
Steek uit elk wontonvel een cirkel van 9 cm doorsnede.Pureer kip en krabvlees in de keukenmachine of met een staafmixer.Voeg spek,peterselie,bieslook,limoenschil,bouillon,zout,2 tl sojasaus en sesamolie toe en laat dit even meedraaien.Verdeel het mengsel over de deegcirkels en vouw het deeg dicht als buideltjes.Knijp de deegranden goed op elkaar.Zet een stoommand op een pan met kokend water en verdeel de lente ui over de bodem van de stoommand.Leg de dimsum op de lente ui en stoom ze in 10 min gaar boven het kokend water.Meng voor de saus 1 dl sojasaus met citroensap en gemberwortel en serveer de saus bij de dim sum.
Milan zegt: