KookJij

Gestoomde dim sum

Een heerlijk gestoomde dim sum recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Tapas
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: libelle
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gestoomde dim sum te bereiden

Steek uit elk wontonvel een cirkel van 9 cm doorsnede.Pureer kip en krabvlees in de keukenmachine of met een staafmixer.Voeg spek,peterselie,bieslook,limoenschil,bouillon,zout,2 tl sojasaus en sesamolie toe en laat dit even meedraaien.Verdeel het mengsel over de deegcirkels en vouw het deeg dicht als buideltjes.Knijp de deegranden goed op elkaar.Zet een stoommand op een pan met kokend water en verdeel de lente ui over de bodem van de stoommand.Leg de dimsum op de lente ui en stoom ze in 10 min gaar boven het kokend water.Meng voor de saus 1 dl sojasaus met citroensap en gemberwortel en serveer de saus bij de dim sum.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Milan

Milan zegt:
@jeanette eerst invriezen daarna pas stomen. Zelfde met frituur. Hier heb je een aantal video's waar ze laten zien hoe je dumplings kan maken. http://www.dumplings.eu/video-dumplings-dim-sum.html succes!
Jeanette

Jeanette zegt:
Ik ga het ook proberen maar kan ik ze,voordat ik ze stoom, ook invriezen?? en kun je ze ook ipv stomen, frituren?
annie

annie zegt:
Echt voor herhaling:)
m.reijnders

m.reijnders zegt:
heerlijk recept! bedankt:-)
Peter Gerritsen

Peter Gerritsen zegt:
Persoonlijk zou ik ze niet koken, want dan gaan ze waarschijnlijk kapot.
j,m.van rijn

j,m.van rijn zegt:
kan men ze in plaats van stomen ook koken
henk

henk zegt:
hoi,

wordt hier rauwe kipfilet (kippeborst) of gekookte plakjes kipfilet meebedoeld?