Recept
« Terug naar recepten
Gestoomde kabeljauw met aardappelpuree en bieslook
PT45M
Gestoomde kabeljauw met aardappelpuree en bieslook
Een heerlijk gestoomde kabeljauw met aardappelpuree en bieslook recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
vishandel Vandermaesen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gestoomde kabeljauw met aardappelpuree en bieslook te bereiden
Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en stoom ze in 30 minuten gaar boven licht gezouten water. Plet de aardappelen nadien met een pureestamper en meng er boter, volle melk, olijfolie, ciderazijn, peper, zout en nootmuskaat onder. Voeg pas vlak voor het serveren de grofgehakte lente-uien toe.
Stoom de kabeljauwfilets in 10 minuten gaar boven de visfumet met de laurier en peperkorrels.
Smelt intussen 150 g boter op een laag vuur, voeg de vissaus toe en werk af met het bieslook.
Schik de aardappelpuree op vier borden, leg er de gestoomde kabeljauw op en lepel er de bieslookboter over en rond. Werk af met preischeuten.
Stoom de kabeljauwfilets in 10 minuten gaar boven de visfumet met de laurier en peperkorrels.
Smelt intussen 150 g boter op een laag vuur, voeg de vissaus toe en werk af met het bieslook.
Schik de aardappelpuree op vier borden, leg er de gestoomde kabeljauw op en lepel er de bieslookboter over en rond. Werk af met preischeuten.
fijnproever zegt: