KookJij

Gestoomde kabeljauw met aardappelpuree en bieslook

Een heerlijk gestoomde kabeljauw met aardappelpuree en bieslook recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: vishandel Vandermaesen
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gestoomde kabeljauw met aardappelpuree en bieslook te bereiden

Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en stoom ze in 30 minuten gaar boven licht gezouten water. Plet de aardappelen nadien met een pureestamper en meng er boter, volle melk, olijfolie, ciderazijn, peper, zout en nootmuskaat onder. Voeg pas vlak voor het serveren de grofgehakte lente-uien toe.
Stoom de kabeljauwfilets in 10 minuten gaar boven de visfumet met de laurier en peperkorrels.
Smelt intussen 150 g boter op een laag vuur, voeg de vissaus toe en werk af met het bieslook.
Schik de aardappelpuree op vier borden, leg er de gestoomde kabeljauw op en lepel er de bieslookboter over en rond. Werk af met preischeuten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

fijnproever

fijnproever zegt:
apu, laat het je alvast smaken;):D:D
apu

apu zegt:
Lijkt me lekker, ga ik deze week eens maken!:);)