Recept
« Terug naar recepten
Gestoomde vis en zeevruchten
PT60M
Gestoomde vis en zeevruchten
Een heerlijk gestoomde vis en zeevruchten recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
cucina italia
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gestoomde vis en zeevruchten te bereiden
Pel de rauwe sint jacobsmosselen,verwijder de zandzakjes,was ze,laat ze uitdruppelen en leg ze op een schotel met de visblokjes en de gamba's.Giet er een bodempje wijn overheen,voeg wat citroenschil en een fijngehakt sjalotje aan toe,dek de schotel af en laat het geheel 1 nacht marineren in de koelkast.Deeg:Doe 1 eetlepel olijfolie,1 ei,een snufje zout,1/2 theelepeltje poedergist en 50 gram melk bij de bloem en kneed tot er een zacht,elastisch deeg ontstaat.Wikkel het deeg in plasticfolie en laat het 30 minuten rusten.Rol het vervolgens dun uit en snijd er cirkels uit.Frituur de cirkels in een ruime hoeveelheid olie.Stoom de vis en de zeevruchten gaar.doe 80 gram olie met 1 bosje bieslook,peterselie,basilicum,2 eetlepels sesamzaad,20 gram pijnboompitten en een snufje zout en peper in de keukenmachine en hak alles tot een lichte pesto om te serveren bij de gemengde visschotel en de gefrituurde deegschijfjes.