Recept
« Terug naar recepten
Gevulde aardappel met ei en garnaal
PT30M
Gevulde aardappel met ei en garnaal
Een heerlijk gevulde aardappel met ei en garnaal recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gevulde aardappel met ei en garnaal te bereiden
Pel de garnalen en vries de garnaalpellen en koppen in.
Was de aardappelen en kook ze gaar. Snij er een hoedje af en hol ze uit.
Kook de eieren gedurende 3 minuten (zacht).
Stoof de sjalotsnippers in de boter en voeg er de aardappelpulp, de eieren, de kruiden, peper, zout en muskaatnoot bij. Prak alles met een vork Laat de vulling even rusten en meng er dan ¾ van de garnalen bij. Vul hiermee de aardappelen op.
Klop een emulsiesaus: de eierdooiers met een scheutje water en het citroensap op een vuurtje luchtig op kloppen. Voeg er in een straaltje de gesmolten boter bij en werk af met de room. Kruid met peper en zout.
Leg de rest van de garnalen op de aardappel en versier met een stukje dille.
Was de aardappelen en kook ze gaar. Snij er een hoedje af en hol ze uit.
Kook de eieren gedurende 3 minuten (zacht).
Stoof de sjalotsnippers in de boter en voeg er de aardappelpulp, de eieren, de kruiden, peper, zout en muskaatnoot bij. Prak alles met een vork Laat de vulling even rusten en meng er dan ¾ van de garnalen bij. Vul hiermee de aardappelen op.
Klop een emulsiesaus: de eierdooiers met een scheutje water en het citroensap op een vuurtje luchtig op kloppen. Voeg er in een straaltje de gesmolten boter bij en werk af met de room. Kruid met peper en zout.
Leg de rest van de garnalen op de aardappel en versier met een stukje dille.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
fijnproever zegt:
fijnproever zegt: