Recept
« Terug naar recepten
Gevulde aardappelen
PT30M
Gevulde aardappelen
Een heerlijk gevulde aardappelen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Gerard Schaefers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Gerard Schaefers
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gevulde aardappelen te bereiden
De aardappelen, die zoveel mogelijk van gelijke grootte en regelmatig van vorm moeten zijn, met een borsteltje flink afboenen en in ruim water zo lang koken, dat ze gemakkelijk met een prikker te doorsteken zijn.
De aardappelen afgieten en nu van elke aardappel aan een van de uiteinden een dekseltje af snijden, dat aan een kant met het schilletje bevestigd moet blijven.
De aardappel met een klein lepeltje voorzichtig en zo ver mogelijk uithollen.
Het kruim warm houden en tenslotte door een zeef wrijven, vermengen met de kruiden en de helft van de boter, de massa op het vuur flink opkloppen, gaandeweg de rest van de boter, de warme melk en de eieren toevoegen.
Met dit mengsel de aardappelen vullen, ze naast elkaar in een vuurvast schoteltje plaatsen, wat gesmolten boter erover gieten en het schoteltje ± 20 minuten in een vrij warme oven zetten.
Op het schoteltje opdienen.
De aardappelen afgieten en nu van elke aardappel aan een van de uiteinden een dekseltje af snijden, dat aan een kant met het schilletje bevestigd moet blijven.
De aardappel met een klein lepeltje voorzichtig en zo ver mogelijk uithollen.
Het kruim warm houden en tenslotte door een zeef wrijven, vermengen met de kruiden en de helft van de boter, de massa op het vuur flink opkloppen, gaandeweg de rest van de boter, de warme melk en de eieren toevoegen.
Met dit mengsel de aardappelen vullen, ze naast elkaar in een vuurvast schoteltje plaatsen, wat gesmolten boter erover gieten en het schoteltje ± 20 minuten in een vrij warme oven zetten.
Op het schoteltje opdienen.