Recept
« Terug naar recepten
Gevulde aardappeltjes met gerookte zalm
PT4M
Gevulde aardappeltjes met gerookte zalm
Een heerlijk gevulde aardappeltjes met gerookte zalm recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
4 min
Personen:
30 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gevulde aardappeltjes met gerookte zalm te bereiden
1. Boen de kleine aardappeltjes schoon en kook ze ongeschild gaar in gezouten water. Kook in een andere kookpot de zachtkokende aardappelen gaar. Maak puree van de aardappelen, de room en de boter en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
2. Snij de gerookte zalm in reepjes. Hou 8 reepjes apart en snij de rest heel fijn tot tartaar. Meng de zalm onder de aardappelpuree.
3. Doe de aardappel-zalmpuree in een spuitzak. Halveer de kleine aardappeltjes en hol ze een klein beetje uit. Vul ze met de puree en werk af met een reepje gerookte zalm en wat gesnipperde bieslook.
2. Snij de gerookte zalm in reepjes. Hou 8 reepjes apart en snij de rest heel fijn tot tartaar. Meng de zalm onder de aardappelpuree.
3. Doe de aardappel-zalmpuree in een spuitzak. Halveer de kleine aardappeltjes en hol ze een klein beetje uit. Vul ze met de puree en werk af met een reepje gerookte zalm en wat gesnipperde bieslook.
joop van rij zegt: