Recept
« Terug naar recepten
Gevulde eieren in bladerdeeg
PT50M
Gevulde eieren in bladerdeeg
Een heerlijk gevulde eieren in bladerdeeg recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
9
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
eierrecepten
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gevulde eieren in bladerdeeg te bereiden
Verwarm de oven voor op 225 graden. Kook 6 eieren hard en laat ze schrikken in koud water. Laat het deeg uitgespreid op de bakplaat ontdooien. Pel 6 eieren en snijd de onderste kapjes eraf zodat ze niet omvallen. Hol deze eieren voorzichtig uit en doe het eigeel in een kom. Meng dit met de overige ingrediënten zonder het overige ei (om te bestrijken) en sesamzaad. Vul de eieren met het eimengsel en zet de kapjes erop. Plaats een gevuld ei op een plakje bladerdeeg en vouw dit er netjes naar boven omheen. Bestrijk alle eieren met het overige losgeklopte ei. Bestrooi dan met een mengsel van zout en het sesamzaad. Bak de eihapjes in de voorverwarmde oven in 20 minuten goudbruin. Laat de eihapjes afkoelen.