Recept
« Terug naar recepten
Gevulde mosselen
PT45M
Gevulde mosselen
Een heerlijk gevulde mosselen recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
18 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Tapas
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Europese
Bron:
spanjemetgevoel
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gevulde mosselen te bereiden
Schrob de mosselen goed schoon en haal de baarden eraf. Doe ze in een pan met ¾ kop water en een schijfje citroen. Breng ze aan de kook en haal de mosselen uit de pan zodra ze opengaan. Laat ze niet te lang koken. Bewaar een halve kop van de mosselbouillon.
Hak het mosselvlees fijn. Deel de schelpen in tweeën en gooi de helft ervan weg. Verhit de olijfolie in een kleine braadpan. Fruit hierin de ui tot deze glazig is. Voeg dan ham en knoflook toe en fruit dit alles nog 1 minuut. Roer de tomatensaus, het gehakte mosselvlees, peterselie, zout en peper erdoor. Laat dit 5 minuten pruttelen. Vul dan de halve mosselschelpen met dit mengsel.
Voor de witte saus, de boter in een steelpan smelten bij matige warmte. Voeg de bloem toe en blijf 2 minuten roeren. Schenk dan langzaam de overgehouden mosselbouillon en de melk erbij. Kook dit, onder voortdurend roeren, tot de saus glad en dik is. Breng de saus op smaak met peper en zout. Haal de pan van het vuur en laat de saus langzaam afkoelen.
Bedek de gevulde, mosselen met de witte saus met behulp van een theelepel, waarbij u de kanten afrondt met de bolle kant van de lepel. Zet dit een uur koud weg tot de saus stevig is geworden.
Vermeng de paneermeel met de geraspte kaas. Doop de mosselen in het geklopte ei en haal ze vervolgens door het paneermeelmengsel. Verhit een laagje van tenminste 1 ½ centimeter olie in een braadpan of gebruik de frituurpan. Frituur de mosselen met de gevulde kant naar beneden tot deze goudbruin zijn. Laat ze uitdruipen.
Hak het mosselvlees fijn. Deel de schelpen in tweeën en gooi de helft ervan weg. Verhit de olijfolie in een kleine braadpan. Fruit hierin de ui tot deze glazig is. Voeg dan ham en knoflook toe en fruit dit alles nog 1 minuut. Roer de tomatensaus, het gehakte mosselvlees, peterselie, zout en peper erdoor. Laat dit 5 minuten pruttelen. Vul dan de halve mosselschelpen met dit mengsel.
Voor de witte saus, de boter in een steelpan smelten bij matige warmte. Voeg de bloem toe en blijf 2 minuten roeren. Schenk dan langzaam de overgehouden mosselbouillon en de melk erbij. Kook dit, onder voortdurend roeren, tot de saus glad en dik is. Breng de saus op smaak met peper en zout. Haal de pan van het vuur en laat de saus langzaam afkoelen.
Bedek de gevulde, mosselen met de witte saus met behulp van een theelepel, waarbij u de kanten afrondt met de bolle kant van de lepel. Zet dit een uur koud weg tot de saus stevig is geworden.
Vermeng de paneermeel met de geraspte kaas. Doop de mosselen in het geklopte ei en haal ze vervolgens door het paneermeelmengsel. Verhit een laagje van tenminste 1 ½ centimeter olie in een braadpan of gebruik de frituurpan. Frituur de mosselen met de gevulde kant naar beneden tot deze goudbruin zijn. Laat ze uitdruipen.