Recept
« Terug naar recepten
Gevulde paprikarolletjes
PT30M
Gevulde paprikarolletjes
Een heerlijk gevulde paprikarolletjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gevulde paprikarolletjes te bereiden
Verwarm de oven voor op 200 ˚C.
Pof de paprika. Leg hiervoor de paprika op een flink stuk aluminiumfolie. Plaats dit een half uur in de voorverwarmde oven.
Vouw vervolgens de folie dicht en laat de pakketjes een half uur afkoelen buiten de oven.
Verwijder de velletjes en zaadjes van de paprika. Dit gaat het makkelijkst onder een koude kraan.
Kook de stukjes aardappel gaar.
Pureer de peterselie, aardappelen en boter met de staafmixer.
Breng op smaak met zout en citroensap.
Snijd de paprika doormidden.
Smeer de 2 helften in met de peterseliepuree en maak er rolletjes van.
Bewaar de gevulde paprika in de koeling tot gebruik.
Verwarm de oven voor op 150˚C en verwarm de rolletjes gedurende 5 minuten.
De rolletjes kunnen ook koud worden geserveerd.
Snijd de rolletjes eventueel in plakjes.
Pof de paprika. Leg hiervoor de paprika op een flink stuk aluminiumfolie. Plaats dit een half uur in de voorverwarmde oven.
Vouw vervolgens de folie dicht en laat de pakketjes een half uur afkoelen buiten de oven.
Verwijder de velletjes en zaadjes van de paprika. Dit gaat het makkelijkst onder een koude kraan.
Kook de stukjes aardappel gaar.
Pureer de peterselie, aardappelen en boter met de staafmixer.
Breng op smaak met zout en citroensap.
Snijd de paprika doormidden.
Smeer de 2 helften in met de peterseliepuree en maak er rolletjes van.
Bewaar de gevulde paprika in de koeling tot gebruik.
Verwarm de oven voor op 150˚C en verwarm de rolletjes gedurende 5 minuten.
De rolletjes kunnen ook koud worden geserveerd.
Snijd de rolletjes eventueel in plakjes.
Danny franssen zegt: