Recept
« Terug naar recepten
Gevulde paprika's
PT15M
Gevulde paprika's
Een heerlijk gevulde paprika's recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Dorry Hertog
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Overig
- > Makkelijk & snel - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
24 Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gevulde paprika's te bereiden
Halveer de paprika's of van de kleine paprika's het kapje eraf. Haal de steeltjes en de pitjes eruit en leg ze in een grote pan met water met zout en stoof ze zachtjes gaar in 8 min. Laat ze uitlekken en houd ze warm. Laat het rundgehakt in de koekepan bruin worden geruld. Schenk het vet eraf en zet het vlees weg. Smelt de boter in de koekepan en fruit daarin de ui en de aubergine of de paprikastukjes. Voeg het losgeroerde gehakt erbij en laat alles koud worden. Als het voldoende is afgekoeld schenk er dan de slagroom of cr. fraiche bij en voeg de kruiden toe. Meng alles goed door elkaar. Verwarm het mengsel langzaam terwijl u goed blijft roeren, HET MAG NIET KOKEN. Lepel het gehakt in de paprika's en dien ze warm op, als het gerecht ietwat te koud geworden is kan je het wat opwarmen in de magnetron of oven. Je kan het ook de dag van tevoren maken en opwarmen in de oven. Als de paprika niet blijft staan op het bord dan kan je een stukje van de onderkant afsnijden, dat doe ik altijd als ik ze opdien tegelijk op een schaal.