Recept
« Terug naar recepten
Glutenvrij Quinoa met groenten en amandelen
PT35M
Glutenvrij Quinoa met groenten en amandelen
Een heerlijk glutenvrij quinoa met groenten en amandelen recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Dorry Hertog
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Onbekend
Bron:
Boek Vechten met gerechten
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Glutenvrij Quinoa met groenten en amandelen te bereiden
Schil de zoete aardappel en snij hem in blokjes.
Snijd de sperziebonen of kousenband in stukjes en de de chilipeper in reepjes. Ontvel de tomaat en hak hem fijn. Spoel de maiskorrels af.Verhit een pan met dikke bodemen rooster quinoa en komijnzaad tot de geur vrij komt. Kiep de pan leeg boven een bord, zet hem terug op middelhoog vuur en verhit er de olie in. Roerbak de zoete aardappel en sperziebonen of kousenband 3 minuten. Voeg daarna de peper, mais en tomaat toe en laat ze even meebakken. Voeg de geroosterde quinoa met komijn, 3 1/2 dl water en 1 theelepel zout toe en breng het geheel aan de kook. Dek de pan af, draai het vuur laag en laat de quinoa in 20 min. gaar worden. Maak het gerecht op smaak met zout, versgemalen peper en koriander en bestrooi het met amandeltjes.
Snijd de sperziebonen of kousenband in stukjes en de de chilipeper in reepjes. Ontvel de tomaat en hak hem fijn. Spoel de maiskorrels af.Verhit een pan met dikke bodemen rooster quinoa en komijnzaad tot de geur vrij komt. Kiep de pan leeg boven een bord, zet hem terug op middelhoog vuur en verhit er de olie in. Roerbak de zoete aardappel en sperziebonen of kousenband 3 minuten. Voeg daarna de peper, mais en tomaat toe en laat ze even meebakken. Voeg de geroosterde quinoa met komijn, 3 1/2 dl water en 1 theelepel zout toe en breng het geheel aan de kook. Dek de pan af, draai het vuur laag en laat de quinoa in 20 min. gaar worden. Maak het gerecht op smaak met zout, versgemalen peper en koriander en bestrooi het met amandeltjes.