Recept
« Terug naar recepten
Gnocchi di patate
PT40M
Gnocchi di patate
Een heerlijk gnocchi di patate recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Ronny Henri Szostek
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
16
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gnocchi di patate te bereiden
Kook de geschilde aardappelen gaar, giet af .
Laat wat afkoelen. Voeg nu de eierdooiers, boter, zout, peper en muskaatnoot en pureer alles. Voeg de bloem erbij en meng tot een homogene deeg. Laat het deeg enkele minuten rusten onder een theedoek.
Neem telkens een stukje deeg en rol het uit tot een lange dunne worst van ongeveer 2 a 3 centimeter. Snij er stukjes uit van 3 a 4 centimeter en rol ze door bloem.
Neem een vork en duw de gnocchi\\\'s met de brede kant van de vork een beetje in zodat je een relief verkrijgt.
Laat een pan met ruim zoutwater koken, gooi de gnocchi erin en als ze boven drijven zijn ze klaar. Haal ze er met een spatel uit. De gnocchi direct gegeten worden of ze kunnen in een later stadium opgebakken worden in de pan met een beetje boter en olijfolie.
Indien je gnocchideeg over zou hebben, wikkel die dan in plastiek folie en bewaar in de koelkast.
Laat wat afkoelen. Voeg nu de eierdooiers, boter, zout, peper en muskaatnoot en pureer alles. Voeg de bloem erbij en meng tot een homogene deeg. Laat het deeg enkele minuten rusten onder een theedoek.
Neem telkens een stukje deeg en rol het uit tot een lange dunne worst van ongeveer 2 a 3 centimeter. Snij er stukjes uit van 3 a 4 centimeter en rol ze door bloem.
Neem een vork en duw de gnocchi\\\'s met de brede kant van de vork een beetje in zodat je een relief verkrijgt.
Laat een pan met ruim zoutwater koken, gooi de gnocchi erin en als ze boven drijven zijn ze klaar. Haal ze er met een spatel uit. De gnocchi direct gegeten worden of ze kunnen in een later stadium opgebakken worden in de pan met een beetje boter en olijfolie.
Indien je gnocchideeg over zou hebben, wikkel die dan in plastiek folie en bewaar in de koelkast.
marlin heijsteeg zegt:
ik heb gnocchie's zelf gemaakt en het proefde lekker met een lekkere saus erbij!!:D