Recept
« Terug naar recepten
Gnocchi met Spinazie, geserveerd met Tomatensaus
PT150M
Gnocchi met Spinazie, geserveerd met Tomatensaus
Een heerlijk gnocchi met spinazie, geserveerd met tomatensaus recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
150 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Aardappels
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Italiaanse kennissen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gnocchi met Spinazie, geserveerd met Tomatensaus te bereiden
1).Kook in ruim gezouten water de aardappelen,
knoflook en ui. Vervolgens met de stamper puree maken daarvan.
2).Kook de spinazie gaar, knijp uit en doe in de blender
met de eidooier en het ei, bloem, nootmuskaat, olie
kruidnagel, wijn en Parmezaan. Draai hiervan een homogene pasta. (Bewaar het kookvocht van de spinazie)
3).Meng deze pasta met de aardappelpuree en kneed goed door.
4).Van de verkregen deegmassa op de gebloemde werkbank 4 slangen draaien van ongeveer 3 cm dik.
5).Snij deze slangen in stukjes van 3 cm en rol ze voorzichtig tot een ovaal balletje met een deukje.
6).Leg deze "gnocchi" in een enkele laag op een stuk gebloemde bakpapier in een ovenblik en zet een kwartier in de ijskast.
7).Breng een ruime pan met gezouten water aan de kook om de gnocchi gaar in te koken
8).Doe een paar eetlepels boter in een grote pan met dikke bodem en doe daarin de ui, knoflook, sambal, de kruiden, het gehakt en de 6 eetlepels Parmezaanse kaas. Blijf roeren tot het gehakt gegaard is.
9).Nu kunnen de tomaten, wijn en kippenbouillon er bij.
Breng dat roerend snel aan de kook en laat het inkoken tot het iets gaat indikken (halfuurtje).
10).De rest van de boter gaat er bij en de saus mag nog eens een halfuurtje doorpruttelen.
11).Doe de gnocchi nu in porties in het kokende water en wacht tot de gnocchi's gaan drijven, dan zijn ze gaar.
12).Doe de gnocchi's in de saus en roer goed, maar voorzichtig om, zo dat de gnocchi's heel blijven, maar wel bedekt worden met een laagje saus.
knoflook en ui. Vervolgens met de stamper puree maken daarvan.
2).Kook de spinazie gaar, knijp uit en doe in de blender
met de eidooier en het ei, bloem, nootmuskaat, olie
kruidnagel, wijn en Parmezaan. Draai hiervan een homogene pasta. (Bewaar het kookvocht van de spinazie)
3).Meng deze pasta met de aardappelpuree en kneed goed door.
4).Van de verkregen deegmassa op de gebloemde werkbank 4 slangen draaien van ongeveer 3 cm dik.
5).Snij deze slangen in stukjes van 3 cm en rol ze voorzichtig tot een ovaal balletje met een deukje.
6).Leg deze "gnocchi" in een enkele laag op een stuk gebloemde bakpapier in een ovenblik en zet een kwartier in de ijskast.
7).Breng een ruime pan met gezouten water aan de kook om de gnocchi gaar in te koken
8).Doe een paar eetlepels boter in een grote pan met dikke bodem en doe daarin de ui, knoflook, sambal, de kruiden, het gehakt en de 6 eetlepels Parmezaanse kaas. Blijf roeren tot het gehakt gegaard is.
9).Nu kunnen de tomaten, wijn en kippenbouillon er bij.
Breng dat roerend snel aan de kook en laat het inkoken tot het iets gaat indikken (halfuurtje).
10).De rest van de boter gaat er bij en de saus mag nog eens een halfuurtje doorpruttelen.
11).Doe de gnocchi nu in porties in het kokende water en wacht tot de gnocchi's gaan drijven, dan zijn ze gaar.
12).Doe de gnocchi's in de saus en roer goed, maar voorzichtig om, zo dat de gnocchi's heel blijven, maar wel bedekt worden met een laagje saus.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
DIEN OP : Verdeel de gesausde gnocchi's over de voorverwarmde borden en strooi er de geraspte Pecorino-Parmezaan over.
derbyke zegt: