KookJij

Goulash in de slowcooker

Een heerlijk goulash in de slowcooker recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 390 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Hongarije
Keuken: Balkan
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Goulash in de slowcooker te bereiden

1. Versnijd het vlees in gelijke stukken. Kruid goed met peper en zout aan alle kanten. Bestrooi met wat oregano en rozemarijn. Laat het vlees in een weinig vetstof goed bruin bakken aan 1 kant in een ondiepe braadpot. Snijd 1 wortel en 1 rode paprika in kleine stukken, de uien in grote schijven. Plet 3 looktenen met de zijkant van het mes en doe er de buitenste pel af. Roer de stukken vlees om en bestrooi ze met paprikapoeder. Voeg er de paprika, de wortel, de stukken ui en de look aan toe.
2. Bak de groenten en het vlees nog wat en begiet dan met water tot het geheel net onder staat. Voeg er het rundbouillonblokje aan toe en breng aan de kook. Eens het kookt, giet dan over in de slowcooker en laat 5 uur onder deksel op de stand ‘LOW’ sudderen.

3. Snijd de resterende paprika’s, de teen look en de wortels in grove stukken. Verwarm de brede braadpot en smelt er een beetje olie en/of bakboter in. Bak de gesneden paprika, de look en de wortels daarin lichtjes voor. Voeg er twee eetlepels paprikapoeder, zout en peper aan toe.
4. Voeg er een kop water aan toe en laat stoven onder deksel tot de groenten gaar zijn.
5. Kook de aardappelen apart (helemaal op ‘t laatst). Giet ze af en laat ze wat uitdrogen. De aardappelen niet snijden.

6. Breng alles samen in slowcooker (groenten, aardappelen en vlees). Laat nog een kwartiertje warmen.

7. Dien alles heet op en voeg in het diepe bord een stevige blob zure room toe. Eet er een stuk bruin boerenbrood of stokbrood bij. Jó étvágyat, smakelijk!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

erna .vanderhaeghen

erna .vanderhaeghen zegt:
Kan niet anders of heerlijk smaken.
AnnikaT

AnnikaT zegt:
Als je weinig tijd hebt: Gooi alles in de snelkookpan, stel hem in op 20 minuten en je hebt hetzelfde effect: mals gaar vlees, geen stukgekookte groenten (er wordt immers niet geroerd) en een forimidable taste! Enige nadeel: meestal heb je minder vocht nodig, er verdampt immers niets. Ook heb je niet die uren van tevoren heerlijke suddervleeslucht niet in je keuken, voor sommigen een voordeel maar voor mij zeker een nadeel!!