Recept
« Terug naar recepten
Gratin van aardappelen en broccoli met mimolette
PT65M
Gratin van aardappelen en broccoli met mimolette
Een heerlijk gratin van aardappelen en broccoli met mimolette recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
65 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
fiftytoo.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gratin van aardappelen en broccoli met mimolette te bereiden
Spoel de aardappelen en stoom ze een twintigtal minuten, laat uitlekken.
Snijd de roosjes van de broccoli, spoel ze en verwijder eventueel de harde delen. Stoom ze tien minuten, laat uitlekken en bestrooi met een snuifje zout.
Schil de aardappelen, snijd ze in schijfjes en bestrooi met zout.
Verwarm de oven voor op 210°C.
Rasp ongeveer de helft van de mimolette. Maak van de andere helft schilfers met een dunschiller.
Meng in een steelpan de maizena met een eetlepel room en voeg dan de rest van de room toe. Laat al roerend indikken op een laag vuur.
Neem van het vuur en breng op smaak met een snuifje zout, peper en geraspte nootmuskaat.