Recept
« Terug naar recepten
Gratin van schorseneren met gorgonzola
PT90M
Gratin van schorseneren met gorgonzola
Een heerlijk gratin van schorseneren met gorgonzola recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Inge Deyck
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gratin van schorseneren met gorgonzola te bereiden
Maak de schorseneren schoon, snij ze in staafjes en spoel ze in water met azijn. Laat halfgaar koken in gezouten water met azijn en laat ze goed uitlekken.
Schil de aardappelen, was ze en snij ze in blokjes. Was ze niet meer als je ze in blokjes hebt gesneden, want dan verliezen ze te veel zetmeel.
Voeg de aardappelen toe en laat ze 15 min. zachtjes koken in de room die u gekruid hebt peper, zout, nootmuskaat, tijm en laurier.
Leg alles in de ovenschotel, overgiet met de room en voeg de gorgonzola en enkele klontjes boter toe. Laat een uur garen in een oven op 140°C of tot de bovenkant mooi gebruind is en alle vocht is opgenomen.
Lekker bij gebraden varkenshaasje.
Schil de aardappelen, was ze en snij ze in blokjes. Was ze niet meer als je ze in blokjes hebt gesneden, want dan verliezen ze te veel zetmeel.
Voeg de aardappelen toe en laat ze 15 min. zachtjes koken in de room die u gekruid hebt peper, zout, nootmuskaat, tijm en laurier.
Leg alles in de ovenschotel, overgiet met de room en voeg de gorgonzola en enkele klontjes boter toe. Laat een uur garen in een oven op 140°C of tot de bovenkant mooi gebruind is en alle vocht is opgenomen.
Lekker bij gebraden varkenshaasje.