Recept
« Terug naar recepten
Groente-kiprolletjes met gorgonzolasaus
PT30M
Groente-kiprolletjes met gorgonzolasaus
Een heerlijk groente-kiprolletjes met gorgonzolasaus recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
lekkernormaal
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Groente-kiprolletjes met gorgonzolasaus te bereiden
- Verwijder de groene bladeren van de prei en de selder, snij ze horizontaal in twee. Snij de wortelen horizontaal in vieren. Breng water aan de kook en doe er de groenten bij. Kook de groenten circa 3 minuten tot ze beetgaar zijn. Laat de groenten uitlekken. Bewaar het kookvocht. Smelt ondertussen de boter. Voeg de bloem toe. Roer tot je een gladde roux krijgt. Giet er beetje bij beetje de melk bij en het kookvocht van de groenten. Blijf roeren tot je een gladde saus krijgt. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Rol de groenten in een plakje kippenwit en leg ze in een ovenschotel. Overgiet met de saus. Leg daarop de verbrokkelde gorgonzola en bestrooi met paneermeel. Plaats 5 minuten onder een hete grill. Lekker met zilvervliesrijst of gekookte aardappelen.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Erwin Elens zegt:
monique ottenbros zegt:
Lijkt me heerlijk!
Erwin Elens zegt:
@Barbara Metz, zijn inderdaad kipfilet in reepjes gesneden.
Groetjes, Erwin.
monique ottenbros zegt: