KookJij

Groentenlasagna met kaas-tomatenkorstje

Een heerlijk groentenlasagna met kaas-tomatenkorstje recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Ovenhits speciaal
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Groentenlasagna met kaas-tomatenkorstje te bereiden

Verwarm de oven voor op 220 gr C.

Verwarm de boter in de steelpan en bak hier de bloem in aan, blus al roerend af met de melk en 2 dl warm water. Laat de bechamelsaus een paar minuten pruttelen en maak op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

Verwarm de olie in de koekenpan en bak hier de uien, knoflook en de fijngesneden groentes (behalve dus de plakken tomaat) tot ze zachter zijn. Voeg de spinazie toe en het bouillonblokje en breng op smaak met peper.

Begin onderin de schaal met een dun laagje saus, verdeel daar een laag groentes over, dek af met een laag lasagnebladen en herhaal dit 3x en sluit af met een laag lasagnebladen.
Leg hierover nog een laagje saus, de plakken tomaat en strooi de geraspte kaas eroverheen, zet de schaal in het midden van de oven en bak deze in 45 minuten goudbruin en gaar.
UIt de oven halen, iets laten afkoelen en smullen maar, Buon Appetito!!!

Mijn kookverhaal (Erwin Delano)

Lekker een dagje zonder vlees kan helemaal geen kwaad, is goed voor de lijn en nog lekker en gezond ook!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst