Recept
« Terug naar recepten
Groentenlasagna met kaas-tomatenkorstje
PT60M
Groentenlasagna met kaas-tomatenkorstje
Een heerlijk groentenlasagna met kaas-tomatenkorstje recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Delano
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Ovenhits speciaal
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Groentenlasagna met kaas-tomatenkorstje te bereiden
Verwarm de oven voor op 220 gr C.
Verwarm de boter in de steelpan en bak hier de bloem in aan, blus al roerend af met de melk en 2 dl warm water. Laat de bechamelsaus een paar minuten pruttelen en maak op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Verwarm de olie in de koekenpan en bak hier de uien, knoflook en de fijngesneden groentes (behalve dus de plakken tomaat) tot ze zachter zijn. Voeg de spinazie toe en het bouillonblokje en breng op smaak met peper.
Begin onderin de schaal met een dun laagje saus, verdeel daar een laag groentes over, dek af met een laag lasagnebladen en herhaal dit 3x en sluit af met een laag lasagnebladen.
Leg hierover nog een laagje saus, de plakken tomaat en strooi de geraspte kaas eroverheen, zet de schaal in het midden van de oven en bak deze in 45 minuten goudbruin en gaar.
UIt de oven halen, iets laten afkoelen en smullen maar, Buon Appetito!!!
Verwarm de boter in de steelpan en bak hier de bloem in aan, blus al roerend af met de melk en 2 dl warm water. Laat de bechamelsaus een paar minuten pruttelen en maak op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Verwarm de olie in de koekenpan en bak hier de uien, knoflook en de fijngesneden groentes (behalve dus de plakken tomaat) tot ze zachter zijn. Voeg de spinazie toe en het bouillonblokje en breng op smaak met peper.
Begin onderin de schaal met een dun laagje saus, verdeel daar een laag groentes over, dek af met een laag lasagnebladen en herhaal dit 3x en sluit af met een laag lasagnebladen.
Leg hierover nog een laagje saus, de plakken tomaat en strooi de geraspte kaas eroverheen, zet de schaal in het midden van de oven en bak deze in 45 minuten goudbruin en gaar.
UIt de oven halen, iets laten afkoelen en smullen maar, Buon Appetito!!!
Mijn kookverhaal (Erwin Delano)
Lekker een dagje zonder vlees kan helemaal geen kwaad, is goed voor de lijn en nog lekker en gezond ook!