DIEN OP :
Verdeel de "soep" over 4 diepe soepborden en bestrooi met wat achtergehouden gesnipperde platte peterselie
OPTIE:
Voor de liefhebbers kan er nog een scheutje Madeira in of sherry.
Recept
« Terug naar recepten
Groentesoep met kalfswang
PT300M
Groentesoep met kalfswang
Kalfswang moet lang op het vuur staan om te garen (werkspier!)
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
300 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Dieet & Slank - Hoofdgerecht
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Groentesoep met kalfswang te bereiden
1).Verhit de olie en fruit daarin aan de stukken kalfswang totdat ze lekker bruin beginnen te worden. Haal ze uit de pan en zet ze apart.
2).In het achtergebleven vet de uien aanfruiten met de knoflook en zodra de uien beginnen zacht te worden het tomatenconcentraat er bij doen.
3).Dan gaat de wortel, bleekselderij, knolselderij er bij met alle kruiden. Fruit dit aan tot de wortel begint zacht te worden.
4).Dan gaat de wijn er bij, welke voor ⅔ deel wordt weggekookt, waarna de fond er bij wordt gegoten.
5).Doe het vlees er bij, breng aan de kook, doe het deksel er op, zet het vuur lager en laat het vlees 3½ uur sudderen.
6).Het vlees wordt weer uit de pan gehaald en apart gezet en de rest wordt door een zeef gegoten en flink uitgedrukt om zo veel mogelijk smaakstoffen mee te nemen.
7).Wat er dan overblijft in de zeef mag worden weggegooid.
8).Het vlees en het gezeefde vocht gaan terug in de pan + de extra hoeveelheid kippenbouillon.
9).De wortelen, aardappels en pompoen gaan ook in de pan en het brouwsel mag 15 minuten zachtjes koken
10).De rest mag er bij en mag ook weer 15 minuten koken
11).Peper, zout en Worcestershiresaus gaan er pas bij bij het opscheppen van de soep.
2).In het achtergebleven vet de uien aanfruiten met de knoflook en zodra de uien beginnen zacht te worden het tomatenconcentraat er bij doen.
3).Dan gaat de wortel, bleekselderij, knolselderij er bij met alle kruiden. Fruit dit aan tot de wortel begint zacht te worden.
4).Dan gaat de wijn er bij, welke voor ⅔ deel wordt weggekookt, waarna de fond er bij wordt gegoten.
5).Doe het vlees er bij, breng aan de kook, doe het deksel er op, zet het vuur lager en laat het vlees 3½ uur sudderen.
6).Het vlees wordt weer uit de pan gehaald en apart gezet en de rest wordt door een zeef gegoten en flink uitgedrukt om zo veel mogelijk smaakstoffen mee te nemen.
7).Wat er dan overblijft in de zeef mag worden weggegooid.
8).Het vlees en het gezeefde vocht gaan terug in de pan + de extra hoeveelheid kippenbouillon.
9).De wortelen, aardappels en pompoen gaan ook in de pan en het brouwsel mag 15 minuten zachtjes koken
10).De rest mag er bij en mag ook weer 15 minuten koken
11).Peper, zout en Worcestershiresaus gaan er pas bij bij het opscheppen van de soep.