Recept
« Terug naar recepten
Halfomhalf Gehakt met Pisang en Prei
PT90M
Halfomhalf Gehakt met Pisang en Prei
Een heerlijk halfomhalf gehakt met pisang en prei recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Ovenschotels
- > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Singapore
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie die in Singapore heeft gewoond.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Halfomhalf Gehakt met Pisang en Prei te bereiden
1).Zet de stukken aardappels op en kook ze gaar in gezouten water.
2).Maak hiervan met de room, roomboter, vers gemalen peper en nootmuskaat een smakelijke puree.
3).Roer hierdoor de sambal Badjak en zet apart.
4).Fruit in een anti-aanbakpannetje aan in de rijstolie de uien en knoflook tot ze glazig zien en net niet bruin zijn geworden.
5).Voeg hieraan toe het gehakt waardoor de rozijnen, ketjap en Ras el Hanout goed zijn vermengd en blijf dit "roerbakken" tot het gehakt geen roodtinten meer heeft en redelijk gaar lijkt te zijn.
6).Hierdoor wordt de prei geroerd tot die zacht is geworden en is geslonken.
7).Verdeel de puree in tweeën en strijk een gedeelte uit over de bodem van de ovenschaal. Hierop gaat het uien-gehakt-prei-mengsel. Dan komt hierop de laag met pisangschijfjes. Dan wordt de kaas uitgestrooid over het oppervlak en tenslotte bedekken we alles met de tweede helft van de puree.
8).De puree wordt bedekt met een laagje paneermeel en hier en daar worden klontjes roomboter gelegd en dat verdwijnt een halfuur in de oven.
2).Maak hiervan met de room, roomboter, vers gemalen peper en nootmuskaat een smakelijke puree.
3).Roer hierdoor de sambal Badjak en zet apart.
4).Fruit in een anti-aanbakpannetje aan in de rijstolie de uien en knoflook tot ze glazig zien en net niet bruin zijn geworden.
5).Voeg hieraan toe het gehakt waardoor de rozijnen, ketjap en Ras el Hanout goed zijn vermengd en blijf dit "roerbakken" tot het gehakt geen roodtinten meer heeft en redelijk gaar lijkt te zijn.
6).Hierdoor wordt de prei geroerd tot die zacht is geworden en is geslonken.
7).Verdeel de puree in tweeën en strijk een gedeelte uit over de bodem van de ovenschaal. Hierop gaat het uien-gehakt-prei-mengsel. Dan komt hierop de laag met pisangschijfjes. Dan wordt de kaas uitgestrooid over het oppervlak en tenslotte bedekken we alles met de tweede helft van de puree.
8).De puree wordt bedekt met een laagje paneermeel en hier en daar worden klontjes roomboter gelegd en dat verdwijnt een halfuur in de oven.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
DIEN OP : In voorverwarmde borden en geef hierbij een tomaten-komkommer salade.
limelein zegt: