Recept
« Terug naar recepten
Ham met ananassalade in witlof
PT80M
Ham met ananassalade in witlof
Een heerlijk ham met ananassalade in witlof recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
80 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
vleesrecepten
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ham met ananassalade in witlof te bereiden
1. Verwarm de oven voor op 250˚C. Doe alle ingrediënten voor het stoombad in een flinke schaal met 1½ liter heet water (of 1,25 liter water + ananassap). Zet de schaal in de oven tot het vocht kookt.
2. Schuif de ham op het rooster boven de schaal in de oven. Temper de oven tot 170˚C. Braad het vlees in 75 min. gaar en bruin. Laat het vlees na het braden onder aluminiumfolie 10 min. rusten. Breng op smaak met zout en peper.
3. Meng ondertussen de stukjes ananas met de ringetjes groene peper en paprikastukjes. Snijd de blaadjes los van de witlof.
4. Klop een dressing van olie, citroensap en ananassap. Breng op smaak met zout en peper. Schep de dressing door de salade en vul hiermee de witlofblaadjes.
5. Snijd de ham in plakken en serveer op een grote schaal met de witlofschuitjes.
2. Schuif de ham op het rooster boven de schaal in de oven. Temper de oven tot 170˚C. Braad het vlees in 75 min. gaar en bruin. Laat het vlees na het braden onder aluminiumfolie 10 min. rusten. Breng op smaak met zout en peper.
3. Meng ondertussen de stukjes ananas met de ringetjes groene peper en paprikastukjes. Snijd de blaadjes los van de witlof.
4. Klop een dressing van olie, citroensap en ananassap. Breng op smaak met zout en peper. Schep de dressing door de salade en vul hiermee de witlofblaadjes.
5. Snijd de ham in plakken en serveer op een grote schaal met de witlofschuitjes.