KookJij

Hamsalade met asperges in kaaskorstje

Een heerlijk hamsalade met asperges in kaaskorstje recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Hamsalade met asperges in kaaskorstje te bereiden

-De aardappelblokjes gaarkoken.
-Afgieten en in een kom doen.
-De ham, augurk, zilveruitjes, mayonaise, zure room en peper, zout, paprikapoeder, dille en bieslook goed door de nog warme aardappelblokjes scheppen en even koud wegzetten.
-De asperges droogdeppen en vervolgens eerst door de bloem rollen, dan door het ei en dan door de parmezaan.
-Een flinke laag olie verhitten en de asperges bakken tot de parmezaan goudbruin is (kan ook in de fritepan).
-Laten uitlekken op keukenpapier.
-De gekookte eieren fijnhakken.
-Op ieder bord een blad sla leggen en in dit blad de aardappel/ham salade scheppen en het ei erover verdelen.
-Per persoon 3 kaas/aperges stengel er overdwars op leggen en direct serveren.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

apu

apu zegt:
Ik heb het gelijk uitgeprobeert, had nog een potje asperges staan en ik moet je gelijk geven gerard, zonder augurk en zilveruitjes is de smaak meer 1 geheel:):) Bedankt voor de tip! Maaar je krijgt me niet aan de roomboter, hoe lekker die ook is hahahaha
apu

apu zegt:
Nee, geen roomboter, is veel te vet, nogmaals, chloresterol, vloeibare olie is veel gezonder! Maar verder prima tips, ga het eens zonder augurk en zilveruitjes proberen :)
Gerard van der Leeuw

Gerard van der Leeuw zegt:
Lijkt me lekker, al vind ik nu al de augurk en het zilveruitje er te veel aan: asperges zijn delecaat, die verdragen dat niet. Ham, dille, etc. prima, gebakken asperges: prima, maar dit is iets te veel. Ik zou zeggen weglaten en verder het recept volgen. Bakken, niet frituren, dat is ook weer te veel. Bakken in roomboter.