Recept
« Terug naar recepten
Hamstrudels met broccoli
PT60M
Hamstrudels met broccoli
Een heerlijk hamstrudels met broccoli recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Yvonne R
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
18 stukken (6-8 porties) personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Overig
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Onbekend
Bron:
Bakken met succes
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hamstrudels met broccoli te bereiden
1. Verwarm een schaal of een pan.
2. Vermeng voor het strudeldeeg de aangegeven ingrediënten in een beslagkom met de deeghaken van de handmixer of met de vingertoppen.
3. Kneed het deeg 10 minuten stevig met de hand, vorm er 2-3 ballen van en bestrijk deze met olie.
4. Zet de warme schaal of pan over het deeg en laat de deegbollen in een diepvrieszak op een warme plaats minstens 30 minuten opzwellen.
5. Vet de bakplaat of de vorm in en verwarm de oven voor op 225 °C. Zet een ovenschaaltje warm water op de bodem van de oven.
6. Maak intussen voor de vulling de broccoli schoon, was hem en hak de roosjes grof.
7. Snijd de ham zonder het zwoerd in smalle reepjes en bak deze licht aan in de hete boter.
8. Roer de eieren met de maïzena, Parmezaanse kaas, specerijen en zout door elkaar, meng de broccoli en de ham erdoor en breng de vulling goed op smaak.
9. Rol het deeg in porties uit op een met bloem bestoven theedoek en rek het daarna over de handen uit tot flinterdunne rechthoekige lappen.
10. Smelt de boter en bestrijk de deeglappen dun met een deel ervan.
11. Verdeel de vulling zo po de deeglappen, dat de zijkanten en de achterkant vrij blijven.
12. Bestrijk deze randen met waster en rol elke strudel met behulp van de theedoek op; druk de randen goed op elkaar.
13. Leg de rollen met de naad naar beneden op de bakplaat of in de vorm en prik de bovenkant enkele malen in.
14. Bestrijk de rollen met de rest van de gesmolten boter, bak ze in het midden van de oven 35-40 minuten en besprenkel ze desgewenst elke 10 minuten met melk of slagroom.
15. Laat de strudels na het bakken 2-3 minuten rusten en snijd ze daarna in circa 5 cm brede stukken.
16. Was de tomaat en snijd hem in partjes, verwijder daarbij de steelaanzet, leg bij elke portie een partje tomaat.
2. Vermeng voor het strudeldeeg de aangegeven ingrediënten in een beslagkom met de deeghaken van de handmixer of met de vingertoppen.
3. Kneed het deeg 10 minuten stevig met de hand, vorm er 2-3 ballen van en bestrijk deze met olie.
4. Zet de warme schaal of pan over het deeg en laat de deegbollen in een diepvrieszak op een warme plaats minstens 30 minuten opzwellen.
5. Vet de bakplaat of de vorm in en verwarm de oven voor op 225 °C. Zet een ovenschaaltje warm water op de bodem van de oven.
6. Maak intussen voor de vulling de broccoli schoon, was hem en hak de roosjes grof.
7. Snijd de ham zonder het zwoerd in smalle reepjes en bak deze licht aan in de hete boter.
8. Roer de eieren met de maïzena, Parmezaanse kaas, specerijen en zout door elkaar, meng de broccoli en de ham erdoor en breng de vulling goed op smaak.
9. Rol het deeg in porties uit op een met bloem bestoven theedoek en rek het daarna over de handen uit tot flinterdunne rechthoekige lappen.
10. Smelt de boter en bestrijk de deeglappen dun met een deel ervan.
11. Verdeel de vulling zo po de deeglappen, dat de zijkanten en de achterkant vrij blijven.
12. Bestrijk deze randen met waster en rol elke strudel met behulp van de theedoek op; druk de randen goed op elkaar.
13. Leg de rollen met de naad naar beneden op de bakplaat of in de vorm en prik de bovenkant enkele malen in.
14. Bestrijk de rollen met de rest van de gesmolten boter, bak ze in het midden van de oven 35-40 minuten en besprenkel ze desgewenst elke 10 minuten met melk of slagroom.
15. Laat de strudels na het bakken 2-3 minuten rusten en snijd ze daarna in circa 5 cm brede stukken.
16. Was de tomaat en snijd hem in partjes, verwijder daarbij de steelaanzet, leg bij elke portie een partje tomaat.