KookJij

Hapje kleine wildburger met veenbessen

Een miniburger als hapje: probeer het, succes gegarandeerd. Lekker feestelijk, met wildgehakt, zelfgemaakte zoetzure appelcompote en veenbessenconfituur.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: hln
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Hapje kleine wildburger met veenbessen te bereiden

  1. Stoof de compote en de sjalot al de dag voordien.

    Schil de appels en snijd ze in blokjes.

    Stoof ze in een klontje boter op een matig vuur, onder deksel.

    Voeg suiker toe en een scheutje ciderazijn. Laat 10 minuten stoven.

    Plet de stukjes appel met een vork en voeg een klein snuifje zout toe.

    Laat afkoelen.

    Pel de sjalot en snipper fijn. Hak de tijmblaadjes fijn. Stoof de sjalotsnippers glazig in een beetje olijfolie. Roer er de tijm door.

    Meng het wildgehakt met het ei en strooi er wat paneermeel bij. Voeg er de gestoofde sjalot aan toe en kneed tot een stevig gehakt.

    Verdeel het vlees in porties van 20 à 25 gram. Rol er balletjes van en druk die dan aan tot een kleine hamburger. Zet ze koel. Dat kan allemaal al 's ochtends, zo spaar je op de feestavond zelf veel tijd uit.

    Reken op een tiental hamburgertjes; je hebt dus zeker nog op reserve, mocht er wat fout gaan.

    Zet de grill aan.

    Haal met een kleine uitsteekring (circa 5 cm) uit elk sneetje toastbrood 2 rondjes, 8 of 10 in totaal. Toast ze goudbruin onder de grill. Verwarm de oven verder tot 180 °C.

    Smelt een klontje boter in een ruime pan op een matig vuur. Bak de hamburgertjes kort aan beide zijden, tot ze kleur hebben. Gaar ze 3 minuten in de voorverwarmde oven.

    Schep op de helft van de toastjes een koffielepel appelcompote.

    Leg daarop een miniburger en schep er wat veenbessenconfituur op.

    Sluit met een tweede toastje, prik er een takje door en versier met een peterselieblaadje.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst