Recept
« Terug naar recepten
Hartige eiersoesjes met noten
PT60M
Hartige eiersoesjes met noten
Een heerlijk hartige eiersoesjes met noten recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
35 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
eirecepten
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hartige eiersoesjes met noten te bereiden
Neem de eieren uit het doosje in de koelkast
Breng het water met het zout en de boter in de pan aan de kook
Voeg de bloem toe en roer tot één geheel
Neem de pan van het vuur en klop er een voor een 3 eieren doorheen
Reken 5 minuten per ei tot het deeg gaat glanzen
Schep met 2 theelepels bergjes op het bakpapier en zet de oven aan
Plaats de bakplaat middenin de warme oven gedurende 25 minuten
Bak de soesjes goudbruin en gaar
Roer de kaas los met de noten en de kruiden
Vul de spuitzak met het kaasmengsel
Laat de soesjes afkoelen en knip ze daarna open
Pel de hardgekookte eieren en snijd ze met de eiersnijder in plakjes
Vul de soesjes en voeg de eieren toe
Klap de soesjes dicht en serveer ze op een fraaie serveerschaal
Lekker als hartig hapje
Kook de overige eieren hard op de bekende wijze en pel ze
Eitip
voor een buffet of als hartig hapje zijn deze mini eiersoesjes erg geschikt
Breng het water met het zout en de boter in de pan aan de kook
Voeg de bloem toe en roer tot één geheel
Neem de pan van het vuur en klop er een voor een 3 eieren doorheen
Reken 5 minuten per ei tot het deeg gaat glanzen
Schep met 2 theelepels bergjes op het bakpapier en zet de oven aan
Plaats de bakplaat middenin de warme oven gedurende 25 minuten
Bak de soesjes goudbruin en gaar
Roer de kaas los met de noten en de kruiden
Vul de spuitzak met het kaasmengsel
Laat de soesjes afkoelen en knip ze daarna open
Pel de hardgekookte eieren en snijd ze met de eiersnijder in plakjes
Vul de soesjes en voeg de eieren toe
Klap de soesjes dicht en serveer ze op een fraaie serveerschaal
Lekker als hartig hapje
Kook de overige eieren hard op de bekende wijze en pel ze
Eitip
voor een buffet of als hartig hapje zijn deze mini eiersoesjes erg geschikt