KookJij

Hartige partytaart

Een heerlijk hartige partytaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 12 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: bakken met plezier
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Hartige partytaart te bereiden

De gezeefde bloem met de overige ingrediënten voor het deeg kneden. Minstens 30 minuten in de koelkast plaatsen. De plakjes rosbief iets overlappend op een stuk plasticfolie uitleggen, de kaas erop leggen. De paprika fijnsnipperen en erover strooien. Op smaak brengen met peper. Het geheel tot een rol vormen en in de koelkast plaatsen. Voor de kaviaarvulling de eieren pellen, fijnsnijden en met de kaviaar en dille mengen. De champignons in de roomboter bakken tot het vocht is verdampt. Bestuiven met bloem en kort bruineren, de port en de slagroom toevoegen. Een paar minuten laten sudderen en op smaak brengen met peper en zout. De oven voorverwarmen op 225 graden. Een bakplaat met bakpapier bedekken. Het deeg uitrollen tot een rechthoek van 15 x 40 cm. en op de bakplaat leggen. De randen decoratief inkerven. Het ei los kloppen en hiermee het deeg bestrijken. Een aantal keren inprikken met een vork en in de oven 10 minuten bakken. De taartbodem op een bord of plank leggen. De rosbiefrol in plakjes snijden, en met het kaviaarmengsel en de champignons op de taartbodem leggen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst