Deze hebben het afgelopen verjaardag goed gedaan. Je kunt met de vulling eindeloos varieren, alles kan erin gedaan worden, als je het maar lekker vindt.
Natuurlijk kun je dergelijke soesjes ook maken met een zoete vulling voor de kinderen.
Recept
« Terug naar recepten
Hartige soesjes
PT30M
Hartige soesjes
Een heerlijk hartige soesjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Hartige soesjes te bereiden
De soesjes:
Zeef de bloem. Breng voor het deeg anderhalve deciliter water aan de kook, met wat zout en de boter. Roer de gezeefde bloem er in een keer doorheen. Blijf roeren tot het deeg als een bal van de pan loslaat. Neem de pan van het vuur en werk de eieren een voor een door het deeg. Doe het deeg als het soepel is over in een spuitzak en spuit op een met bakpapier belegde ovenplaat +/- 20/30 'hoopjes'. Laat de soesjes in een op 225ºC voorverwarmde oven in krap 10 minuten gaar worden. Uit de oven nemen. De vulling overdoen in een spuitzak en hiermee de soesjes vullen als volgt: snijd in de onderkant een klein sneetje of haal er een dekseltje vanaf dat je er na 't vullen weer opzet.
De vulling:
Meng de ingredienten voor de vulling to een vrij glad mengsel, is het te dik om te spuiten doe er dan wat room, (koffie)melk of ander vloeibaars bij om het smeuig te krijgen.
Proef steeds goed of er nog wat bij moet, je zou er nog een snufje nootmuskaat in kunnen doen, of extra sambal, misschien een beetje knoflook(poeder)?
Vul de soesjes d.m.v. een spuitzak, spuitflesje of met een theelepeltje.
Zet ze mooi neer op een schaal, die je evt. eerst bekleedt met rucola- of andere sla. Maak er een mooie toren van!
Zeef de bloem. Breng voor het deeg anderhalve deciliter water aan de kook, met wat zout en de boter. Roer de gezeefde bloem er in een keer doorheen. Blijf roeren tot het deeg als een bal van de pan loslaat. Neem de pan van het vuur en werk de eieren een voor een door het deeg. Doe het deeg als het soepel is over in een spuitzak en spuit op een met bakpapier belegde ovenplaat +/- 20/30 'hoopjes'. Laat de soesjes in een op 225ºC voorverwarmde oven in krap 10 minuten gaar worden. Uit de oven nemen. De vulling overdoen in een spuitzak en hiermee de soesjes vullen als volgt: snijd in de onderkant een klein sneetje of haal er een dekseltje vanaf dat je er na 't vullen weer opzet.
De vulling:
Meng de ingredienten voor de vulling to een vrij glad mengsel, is het te dik om te spuiten doe er dan wat room, (koffie)melk of ander vloeibaars bij om het smeuig te krijgen.
Proef steeds goed of er nog wat bij moet, je zou er nog een snufje nootmuskaat in kunnen doen, of extra sambal, misschien een beetje knoflook(poeder)?
Vul de soesjes d.m.v. een spuitzak, spuitflesje of met een theelepeltje.
Zet ze mooi neer op een schaal, die je evt. eerst bekleedt met rucola- of andere sla. Maak er een mooie toren van!
Mijn kookverhaal (Liske Stienen)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
I Hogendoorn zegt:
Heb as vrijdag een high tea tupperware party en wil dit graag aan mijn gasten serveren.
Liske zegt:
Dit is inderdaad een beetje afhankelijk van je oven, ik heb net een nieuwe oven en daar hoeven ze maar 10 minuten in, de eerste keer mislukte omdat ik ze er 20 min. inhield en ze verbrandden. Dus dat is even in de gaten houden.
Liske zegt:
Liesbeth zegt:
Liesbeth