Recept
« Terug naar recepten
Hazelnoot-chocolade Brownies
PT20M
Hazelnoot-chocolade Brownies
Een heerlijk hazelnoot-chocolade brownies recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
jolanda willemen
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hazelnoot-chocolade Brownies te bereiden
Oven voorverwarmen op 180 graden / gasstand 4.
Vet de bakblik in. Zeef alle droge ingredienten tegelijk in een grote kom.
Breek de chocolade in stukjes en laat ze in een kom boven een pan met zacht kokend water ( au bain marie) smelten.
Zodra de chocolade gesmolten is boter en schenkstroop of honing toevoegen en roeren tot alles goed gemengd is.
Zet opzij om af te koelen.
Als het chocolademengsel lauwwarm is de eieren en de vanille-essence erdoor roeren.
Meng de droge ingredienten erdoor tot er geen spoortje meer van de bloem te zien is.
Roer de hazelnoten erdoor.
Giet het mengsel in het bakblik en bak het 25-35 minuten tot de bovenkant en de hoeken knapperig zijn maar het midden nog een beetje zacht is.
Laat afkoelen in de vorm.
Snij het gebak in 12 stukken en serveer met een dot geklopte slagroom of een bol vanille ijs.
Vet de bakblik in. Zeef alle droge ingredienten tegelijk in een grote kom.
Breek de chocolade in stukjes en laat ze in een kom boven een pan met zacht kokend water ( au bain marie) smelten.
Zodra de chocolade gesmolten is boter en schenkstroop of honing toevoegen en roeren tot alles goed gemengd is.
Zet opzij om af te koelen.
Als het chocolademengsel lauwwarm is de eieren en de vanille-essence erdoor roeren.
Meng de droge ingredienten erdoor tot er geen spoortje meer van de bloem te zien is.
Roer de hazelnoten erdoor.
Giet het mengsel in het bakblik en bak het 25-35 minuten tot de bovenkant en de hoeken knapperig zijn maar het midden nog een beetje zacht is.
Laat afkoelen in de vorm.
Snij het gebak in 12 stukken en serveer met een dot geklopte slagroom of een bol vanille ijs.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
taartenbakker zegt:
jolangel zegt:
Goed idee met de witte chocoladesaus:p