Recept
« Terug naar recepten
Heldere mosselsoep
PT50M
Heldere mosselsoep
Een heerlijk heldere mosselsoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
14 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Les copains culinaires.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Heldere mosselsoep te bereiden
Spoel de visgraten schoon. Maak de uien, bleekselderij en prei schoon en snijd ze heel klein. Verhit de boter in een grote pan el laat hierin de groenten zachtjes fruiten. Voeg de visgraten toe en laat die even mee fruiten. Voeg de witte wijn toe en laat die tot de helft inkoken. Voeg dan het water toe en breng het aan de kook. Schuim het af en voeg witte peperkorrels, laurier, tijm, foelie, peterselie stelen en de kippenbouillon blokjes toe. Laat de bouillon op een klein vuur ca 25 minuten trekken. Zeef de bouillon dan en laat deze afkoelen.
Bak 2 stokbroden. (zie voor de ingrediënten in het linker alinea bij serveren)
Verhit in een grote mosselpan de olijfolie. Laat hierin de wortel, sjalot, peterselie stelen en de knoflook even zweten. Doe er vervolgens de peperkorrels en de witte wijn bij. Voeg de schoon-gemaakte en gecontroleerde mosselen bij en laat die, met het deksel op de pan en met regelmatig schudden, gaar worden.
Haal de mosselen uit de schelpen, zeef het mossel-kookvocht en laat het afkoelen. Doe het bij de apart gezette, afgekoelde, bouillon. (zie boven)Klaar deze vervolgens met de eiwitten en de eierschalen.Kook de bouillon tot 2,3 liter in.
Serveren
Smeer de mosselen licht in met de Zaanse mosterd. Verdeel de mosselen, geknipte bieslook en geplukte kervel blaadjes over de voorverwarmde soepkoppen. Giet er de HETE bouillon over. (1 ½ dl. per kop) Geef er versgebakken stokbrood en boterballetjes bij.
Bak 2 stokbroden. (zie voor de ingrediënten in het linker alinea bij serveren)
Verhit in een grote mosselpan de olijfolie. Laat hierin de wortel, sjalot, peterselie stelen en de knoflook even zweten. Doe er vervolgens de peperkorrels en de witte wijn bij. Voeg de schoon-gemaakte en gecontroleerde mosselen bij en laat die, met het deksel op de pan en met regelmatig schudden, gaar worden.
Haal de mosselen uit de schelpen, zeef het mossel-kookvocht en laat het afkoelen. Doe het bij de apart gezette, afgekoelde, bouillon. (zie boven)Klaar deze vervolgens met de eiwitten en de eierschalen.Kook de bouillon tot 2,3 liter in.
Serveren
Smeer de mosselen licht in met de Zaanse mosterd. Verdeel de mosselen, geknipte bieslook en geplukte kervel blaadjes over de voorverwarmde soepkoppen. Giet er de HETE bouillon over. (1 ½ dl. per kop) Geef er versgebakken stokbrood en boterballetjes bij.