Recept
« Terug naar recepten
Hertenhaasje met Nazareth-aardappelgratin
PT45M
Hertenhaasje met Nazareth-aardappelgratin
Een heerlijk hertenhaasje met nazareth-aardappelgratin recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wild
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kaasrecepten
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hertenhaasje met Nazareth-aardappelgratin te bereiden
Het hertenhaasje overgieten met de whisky en een tweetal uren laten rusten.
Inwrijven met peper en zout.
Het vlees omwikkelen met spek en 5 min. per kant laten bakken in hete boter.
Doe het vlees in een ovenschotel met boter en zet een 20 tal min. in een voorverwarmde oven van 220°C.
Het vlees in sneetjes snijden.
Gratin:
Aardappelen in schijfjes snijden en in een beboterde ovenschaal leggen, een laag aardappelen en dan een laag Nazarethkaas, dat herhalen, tussendoor kruiden met cayennepeper en nootmuskaat.
Eindigen met de Nazarethkaas.
De room toevoegen.
45 min. in een voorverwarmde oven zetten bij 220°C.
Het geheel afwerken met vleesjus en peterselie.
Inwrijven met peper en zout.
Het vlees omwikkelen met spek en 5 min. per kant laten bakken in hete boter.
Doe het vlees in een ovenschotel met boter en zet een 20 tal min. in een voorverwarmde oven van 220°C.
Het vlees in sneetjes snijden.
Gratin:
Aardappelen in schijfjes snijden en in een beboterde ovenschaal leggen, een laag aardappelen en dan een laag Nazarethkaas, dat herhalen, tussendoor kruiden met cayennepeper en nootmuskaat.
Eindigen met de Nazarethkaas.
De room toevoegen.
45 min. in een voorverwarmde oven zetten bij 220°C.
Het geheel afwerken met vleesjus en peterselie.