Recept
« Terug naar recepten
Hertenmedaillons met druiven
PT20M
Hertenmedaillons met druiven
Een heerlijk hertenmedaillons met druiven recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wild
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hertenmedaillons met druiven te bereiden
Bestrooi de medaillons met zout, peper en marjolein
Bak het vlees in 40 gram boter om en om mooi bruin, elke kant ca 3 min. Haal de medaillons uit de pan en houd ze warm in een lauwwarme oven van 160 graden C.
Schenk de wijn bij de bakboter en roer de aanbaksels los.
Laat het geheel tot de helft inkoken.
Bak in een andere pan de druiven in de overgebleven boter.
Schenk de wijnsaus over het vlees en garneer de medaillons met de gebakken druiven
Bak het vlees in 40 gram boter om en om mooi bruin, elke kant ca 3 min. Haal de medaillons uit de pan en houd ze warm in een lauwwarme oven van 160 graden C.
Schenk de wijn bij de bakboter en roer de aanbaksels los.
Laat het geheel tot de helft inkoken.
Bak in een andere pan de druiven in de overgebleven boter.
Schenk de wijnsaus over het vlees en garneer de medaillons met de gebakken druiven