KookJij

Hertenrugsteak met verse bospaddenstoelen:

Een heerlijk hertenrugsteak met verse bospaddenstoelen: recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Wild
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Bert Allers
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Hertenrugsteak met verse bospaddenstoelen: te bereiden

De helft van de boter en de olie verhitten,
De knoflook en de rozemarijn in het vet mee braden.
De steaks met zout, peper en paprikapoeder bestrooien en 2 minuten aan beide zijden braden.
Steaks van het vuur nemen en afgedekt warm houden in aluminiumfolie wikkelen.
De ui snipperen en in de overgebleven boter glazig fruiten.
De paddenstoelen schoonborstelen en toevoegen en op een laag vuur mee laten bakken.
De crème fraîche er doorheen roeren en op smaak brengen met zout en peper.
De gehakte peterselie toevoegen.
Het paddenstoelenmengsel in het midden van het bord leggen.
De hertenrugsteaks schuin aansnijden en op de paddenstoelen leggen.
Serveren met een schepje vossenbessenjam ernaast.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bertal

bertal zegt:
ikke:
Goed lezen is een eerste vereiste bij het koken.
kijk maar naar regel 5
verder veel succes met het koken en fijne feestdagen.
:);)
m.v.g. Bert Allers
ikke

ikke zegt:
De look en rozemarijn dienen enkel om de steak in te bakken? Vanaf dat je ui gebruikt nieuw vet nemen of zelfde vet en boter toevoegen?
bertal

bertal zegt:
Hallo Sarah:
Vossenbessen: zijn hetzelfde als:
Rode bosbessen, preiselbeeren of Lingonberries :);)
veel succes.
m.v.g. Bert Allers
sarah

sarah zegt:
Kan je mij vertellen wat vossenbessenjam is? En waar ik deze eventueel kan vinden? We hebben op internet al eens gekeken naar vinden er niets over :(
bertal

bertal zegt:
Hallo Els:
Ook dit kan lekker zijn, zal het ook eens proberen.
kook ze :);)
m.v.g. Bert Allers
Els

Els zegt:
Lijkt me ook lekker,heb dit toevallig maandag j.l.gemaakt met vakensfiletlapjes bij gebrek aan wild.
Smaakte ook heerlijk.
Succes met je verdere recepten.Gr.Els