Recept
« Terug naar recepten
Hertenrugsteak met verse bospaddenstoelen:
PT30M
Hertenrugsteak met verse bospaddenstoelen:
Een heerlijk hertenrugsteak met verse bospaddenstoelen: recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wild
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Bert Allers
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hertenrugsteak met verse bospaddenstoelen: te bereiden
De helft van de boter en de olie verhitten,
De knoflook en de rozemarijn in het vet mee braden.
De steaks met zout, peper en paprikapoeder bestrooien en 2 minuten aan beide zijden braden.
Steaks van het vuur nemen en afgedekt warm houden in aluminiumfolie wikkelen.
De ui snipperen en in de overgebleven boter glazig fruiten.
De paddenstoelen schoonborstelen en toevoegen en op een laag vuur mee laten bakken.
De crème fraîche er doorheen roeren en op smaak brengen met zout en peper.
De gehakte peterselie toevoegen.
Het paddenstoelenmengsel in het midden van het bord leggen.
De hertenrugsteaks schuin aansnijden en op de paddenstoelen leggen.
Serveren met een schepje vossenbessenjam ernaast.
De knoflook en de rozemarijn in het vet mee braden.
De steaks met zout, peper en paprikapoeder bestrooien en 2 minuten aan beide zijden braden.
Steaks van het vuur nemen en afgedekt warm houden in aluminiumfolie wikkelen.
De ui snipperen en in de overgebleven boter glazig fruiten.
De paddenstoelen schoonborstelen en toevoegen en op een laag vuur mee laten bakken.
De crème fraîche er doorheen roeren en op smaak brengen met zout en peper.
De gehakte peterselie toevoegen.
Het paddenstoelenmengsel in het midden van het bord leggen.
De hertenrugsteaks schuin aansnijden en op de paddenstoelen leggen.
Serveren met een schepje vossenbessenjam ernaast.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
ikke zegt:
bertal zegt:
Vossenbessen: zijn hetzelfde als:
Rode bosbessen, preiselbeeren of Lingonberries :);)
veel succes.
m.v.g. Bert Allers
sarah zegt:
bertal zegt:
Ook dit kan lekker zijn, zal het ook eens proberen.
kook ze :);)
m.v.g. Bert Allers
bertal zegt:
Goed lezen is een eerste vereiste bij het koken.
kijk maar naar regel 5
verder veel succes met het koken en fijne feestdagen.
:);)
m.v.g. Bert Allers