Recept
« Terug naar recepten
Hinderagout met venkel
PT60M
Hinderagout met venkel
Een heerlijk hinderagout met venkel recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Njam.tv
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hinderagout met venkel te bereiden
Stoof het vlees in de boter en kruid met tijm, laurier, rozemarijn, peper en zout. Voeg hierbij de wildfond samen met de rode wijn en laat het vlees daarin twee uur trekken.
Schil en snijd de uien in ringen. Schil de zoete aardappelen en snijd in gelijke grote stukken. Houd vier venkelbladeren opzij en snijd de rest in fijne reepjes.
Plaats het vlees na twee uur weer op het vuur en laat 45 minuten zacht sudderen. Voeg er de stukken aardappel en reepjes venkel bij en laat gaar worden. Voeg daarbij de cassisconfituur en bind de saus met roux tot de gewenste dikte.
Serveer in een venkelblad.
Schil en snijd de uien in ringen. Schil de zoete aardappelen en snijd in gelijke grote stukken. Houd vier venkelbladeren opzij en snijd de rest in fijne reepjes.
Plaats het vlees na twee uur weer op het vuur en laat 45 minuten zacht sudderen. Voeg er de stukken aardappel en reepjes venkel bij en laat gaar worden. Voeg daarbij de cassisconfituur en bind de saus met roux tot de gewenste dikte.
Serveer in een venkelblad.