Recept
« Terug naar recepten
Hollands kropsla stamppotje met gebakken mosselen en tomaatjes
PT35M
Hollands kropsla stamppotje met gebakken mosselen en tomaatjes
Een heerlijk hollands kropsla stamppotje met gebakken mosselen en tomaatjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
mosselen.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hollands kropsla stamppotje met gebakken mosselen en tomaatjes te bereiden
Schil de aardappels, snijd ze in gelijke stukken en kook ze afgedekt in ca. 20 minuten gaar.
Snijd de sla in reepjes.
Breng de melk met de boter tegen de kook aan en neem de pan van het vuur.
Giet de aardappels af. Laat ze drogen en stamp ze fijn met het warme melkmengsel.
Bak de mosselen kort bruin in wat boter.
Bak in een tweede pan de tomaatjes tot ze iets barsten, bestrooi ze met de peterselie.
Schep de sla door de aardappels, voeg peper en zout toe en warm even door.
Schep de tomaat en mosselen op de stamppot.
Snijd de sla in reepjes.
Breng de melk met de boter tegen de kook aan en neem de pan van het vuur.
Giet de aardappels af. Laat ze drogen en stamp ze fijn met het warme melkmengsel.
Bak de mosselen kort bruin in wat boter.
Bak in een tweede pan de tomaatjes tot ze iets barsten, bestrooi ze met de peterselie.
Schep de sla door de aardappels, voeg peper en zout toe en warm even door.
Schep de tomaat en mosselen op de stamppot.