Recept
« Terug naar recepten
Hollandse vissalade
PT15M
Hollandse vissalade
Een heerlijk hollandse vissalade recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Toine Krijnen
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hollandse vissalade te bereiden
Haal de blaadjes los van 2 stronkjes witlof. Was en dep ze droog.
Pers een 1/2 citroen en roer 1 eetlepel citroensap door 2 eetlepels mayonaise.
Was 1 bosje verse kervel, bewaar een takje voor garnering en hak de rest grof.
Roer de gehakte kervel door de mayonaise. Breng op smaak met zout en peper.
Schil 1 lichtzure appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in dunne plakjes.
Besprenkel de appel met citroensap
Snij 75 gram gerookte paling, 75 gram gerookte forel en 75 gram gerookte zalm in stukken.
Pel 1 rode ui en snijd deze in dunne ringen.
Schik de witlofblaadjes op een platte schaal en verdeel de vis, appel en uienringen erover.
Schep de mayonaise op de salade en bestrooi met peper.
Garneer met de kervel.
Pers een 1/2 citroen en roer 1 eetlepel citroensap door 2 eetlepels mayonaise.
Was 1 bosje verse kervel, bewaar een takje voor garnering en hak de rest grof.
Roer de gehakte kervel door de mayonaise. Breng op smaak met zout en peper.
Schil 1 lichtzure appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in dunne plakjes.
Besprenkel de appel met citroensap
Snij 75 gram gerookte paling, 75 gram gerookte forel en 75 gram gerookte zalm in stukken.
Pel 1 rode ui en snijd deze in dunne ringen.
Schik de witlofblaadjes op een platte schaal en verdeel de vis, appel en uienringen erover.
Schep de mayonaise op de salade en bestrooi met peper.
Garneer met de kervel.