Recept
« Terug naar recepten
Ierse Colcannon
PT30M
Ierse Colcannon
Een heerlijk ierse colcannon recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Line De Clerck
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Ierland
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ierse Colcannon te bereiden
Kook de aardappelen gaar, giet ze af en stamp ze fijn.
Kook de boerenkool beetgaar.
Verwarm de oven voor op 190°C.
Giet de kool af en vermeng met de uien, boter en nootmuskaat.
Schep het mengsel in een niet te lage vuurvaste schotel en maak er 4 kuiltjes in.
Breek boven elk kuiltje een ei en breng dat op smaak.
Bak 12 minuten in de oven tot de eieren zijn gestold.
Bestrooi met kaas en dien op.
Kook de boerenkool beetgaar.
Verwarm de oven voor op 190°C.
Giet de kool af en vermeng met de uien, boter en nootmuskaat.
Schep het mengsel in een niet te lage vuurvaste schotel en maak er 4 kuiltjes in.
Breek boven elk kuiltje een ei en breng dat op smaak.
Bak 12 minuten in de oven tot de eieren zijn gestold.
Bestrooi met kaas en dien op.
ger2 zegt: