DIEN OP : In voorverwarmde diepe borden.
Geef er een komkommer - tomaten salade bij.
Recept
« Terug naar recepten
Ierse Stoofpot met Lamsvlees
PT240M
Ierse Stoofpot met Lamsvlees
Een heerlijk ierse stoofpot met lamsvlees recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
240 min
Personen:
6 - 8 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Ierland
Keuken:
Europese
Bron:
Jan A.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ierse Stoofpot met Lamsvlees te bereiden
1).Verhit de olie in één van de grote pannen en fruit hierin aan het vlees, totdat het aan alle kanten is gekleurd.
2).Doe er dan de knoflook bij, de takjes thijm, het takje rozemarijn tomatenconcentraat, de suiker, blaadjes laurier en de Worcestershire saus, verhit goed door.
3).Giet het flesje bier erbij en breng aan de kook.
4).Giet de bouillon er bij en breng aan de kook.
5).Doe het deksel er op,z et het vuur zo laag mogelijk en laat 90 minuten pruttelen.
6).Verhit in de andere grote pan de boter en laat die uit bruisen.
7).Doe daar bij de aardappels,de wortels,de uien en de peterselie en fruit die onder regelmatig roeren aan in de boter.
8).Zet de pan in de oven gedurende 1 uur (zodat beide pannen tegelijkertijd respectievelijk van het vuur en uit de oven gehaald kunnen worden.
9).Voeg de inhoud van de pannen bij elkaar, roer goed door, breng op smaak met zout en veel peper en zet nog eens weg gedurende 1 uur in de oven, die nog steeds op 125 graden Celsius staat.
10).Zo nu en roeren en controleren op voldoende vocht (anders hete bouillon toevoegen).
2).Doe er dan de knoflook bij, de takjes thijm, het takje rozemarijn tomatenconcentraat, de suiker, blaadjes laurier en de Worcestershire saus, verhit goed door.
3).Giet het flesje bier erbij en breng aan de kook.
4).Giet de bouillon er bij en breng aan de kook.
5).Doe het deksel er op,z et het vuur zo laag mogelijk en laat 90 minuten pruttelen.
6).Verhit in de andere grote pan de boter en laat die uit bruisen.
7).Doe daar bij de aardappels,de wortels,de uien en de peterselie en fruit die onder regelmatig roeren aan in de boter.
8).Zet de pan in de oven gedurende 1 uur (zodat beide pannen tegelijkertijd respectievelijk van het vuur en uit de oven gehaald kunnen worden.
9).Voeg de inhoud van de pannen bij elkaar, roer goed door, breng op smaak met zout en veel peper en zet nog eens weg gedurende 1 uur in de oven, die nog steeds op 125 graden Celsius staat.
10).Zo nu en roeren en controleren op voldoende vocht (anders hete bouillon toevoegen).