Recept
« Terug naar recepten
Indische frikadellen
PT60M
Indische frikadellen
Een heerlijk indische frikadellen recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Indische frikadellen te bereiden
Schil de aardappels doe ze in een pan met water en kook ze gaar in ongeveer 20 minuten.
In de tussentijd kruidt je het gehakt met het zout, peper, nootmuskaat en evt. de knoflookpoeder. Dit natuurlijk op eigen smaak.
Snipper het uitje.
Als de aardappels gaar zijn, giet ze af stamp ze fijn en meng het gehakt, het gesnipperd uitje en het ei er goed door heen tot je een gladde massa krijgt.
Laat het afkoelen in de koelkast.
Maak er daarna balletjes van, niet te klein, en bak het dan in een wok of pan met hete olie totdat ze bruin zijn.
In de tussentijd kruidt je het gehakt met het zout, peper, nootmuskaat en evt. de knoflookpoeder. Dit natuurlijk op eigen smaak.
Snipper het uitje.
Als de aardappels gaar zijn, giet ze af stamp ze fijn en meng het gehakt, het gesnipperd uitje en het ei er goed door heen tot je een gladde massa krijgt.
Laat het afkoelen in de koelkast.
Maak er daarna balletjes van, niet te klein, en bak het dan in een wok of pan met hete olie totdat ze bruin zijn.
Lydy zegt:
Hier even gecheckt of ik het nog wist. Mijn man (Indo) gebruikt i.p.v. ui prei en i.p.v. gehakt een blikje corned beef.
Ook erg lekker! Ik ga mijn man vanavond hiermee verrassen :-)
Als ze tenminste lukken!
Bedankt voor het recept!
Groetjes,
Lydy