KookJij

Indische frikadellen

Een heerlijk indische frikadellen recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
  2. > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Indische frikadellen te bereiden

Schil de aardappels doe ze in een pan met water en kook ze gaar in ongeveer 20 minuten.
In de tussentijd kruidt je het gehakt met het zout, peper, nootmuskaat en evt. de knoflookpoeder. Dit natuurlijk op eigen smaak.
Snipper het uitje.
Als de aardappels gaar zijn, giet ze af stamp ze fijn en meng het gehakt, het gesnipperd uitje en het ei er goed door heen tot je een gladde massa krijgt.
Laat het afkoelen in de koelkast.
Maak er daarna balletjes van, niet te klein, en bak het dan in een wok of pan met hete olie totdat ze bruin zijn.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Lydy

Lydy zegt:
Al tijden geen frikadel gegeten en vandaag wil ik ze weer een keer maken.
Hier even gecheckt of ik het nog wist. Mijn man (Indo) gebruikt i.p.v. ui prei en i.p.v. gehakt een blikje corned beef.
Ook erg lekker! Ik ga mijn man vanavond hiermee verrassen :-)
Als ze tenminste lukken!
Bedankt voor het recept!
Groetjes,
Lydy
Niki

Niki zegt:
Wat is hier Indonesie's aan??
Rita Licher-Hage

Rita Licher-Hage zegt:
Het lijkt mee erg lekker en makkelijk te maken.
Ik zal dat zeker doen.