Dit kan men geven bij satè of mijn recept van ayam panggang (met rijst).
Deze "salade" maak ik als ik erge trek heb in indische arme-lui-eten; met warme rijst en een spiegelei en een extra schepje sambal, maar dit is héél persoonlijk.
Recept
« Terug naar recepten
Indische salade
PT20M
Indische salade
Een heerlijk indische salade recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Barbara Metz
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
uit mijn kookschrift ; gekregen van een molukse buurvrouw
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Indische salade te bereiden
In een vergiet taugé wassen en uit laten lekken.
Paprika in kleine stukjes.
Appel schillen en grof raspen boven de kom.
Toevoegen: sambal, citroensap, taugé, paprika en kokos.
(zout)
Door elkaar scheppen tot de kokos nat is.
Paprika in kleine stukjes.
Appel schillen en grof raspen boven de kom.
Toevoegen: sambal, citroensap, taugé, paprika en kokos.
(zout)
Door elkaar scheppen tot de kokos nat is.
Mijn kookverhaal (Barbara Metz)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
bametz-saffrie zegt:
rhg64 zegt:
Dank je!:p