Recept
« Terug naar recepten
Indische saucijzenbroodjes
PT40M
Indische saucijzenbroodjes
Een heerlijk indische saucijzenbroodjes recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Indische saucijzenbroodjes te bereiden
Meng het gehakt met de fijngeprakte aardappels, voeg een ei erbij, met de fijn gesneden ui. Kneed alles goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout en nootmuskaat. Meng er als laatste de fijn gehakte peterselie door.
Laat ondertussen de bladerdeeg plakjes ontdooien. en verwarm de oven voor op 220°C (kijk op de bladerdeeg verpakking).
Maak worstjes van het gehakt en plaats deze op de bladerdeegplakjes.
Smeer de randjes in met water en vouw de bladerdeeg plakjes dicht en druk aan met een vork. Zo krijg je een mooi randje en kan er tijdens het bakken niets uitlopen.
Klop het andere ei los met wat water en zout en smeer met behulp van het kwastje de bovenkant van de broodjes hiermee in. Plaats ze op bakpapier op het rooster en bak ze in ongeveer 20 minuten mooi goud bruin.
Laat ondertussen de bladerdeeg plakjes ontdooien. en verwarm de oven voor op 220°C (kijk op de bladerdeeg verpakking).
Maak worstjes van het gehakt en plaats deze op de bladerdeegplakjes.
Smeer de randjes in met water en vouw de bladerdeeg plakjes dicht en druk aan met een vork. Zo krijg je een mooi randje en kan er tijdens het bakken niets uitlopen.
Klop het andere ei los met wat water en zout en smeer met behulp van het kwastje de bovenkant van de broodjes hiermee in. Plaats ze op bakpapier op het rooster en bak ze in ongeveer 20 minuten mooi goud bruin.