KookJij

Irish koffie fantasie:

Een heerlijk irish koffie fantasie: recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 12 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Ierland
Keuken: Europese
Bron: Kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Irish koffie fantasie: te bereiden

Zandgebak voor de bodem:

Zeef de bloem en zeef de basterdsuiker.
Meng dit samen met het zout en de vanillesuiker in een kom.
Maak van de op kamertemperatuur zijnde boter kleine stukjes en voeg deze bij het mengsel.
Kneed alles snel tot een homogene bal.
Strooi een dun laagje bloem op de werktafel en doe wat bloem aan de deegroller.
Rol het deeg , op bakplaat met bakpapier of bakmat.
Losjes uit tot een lap van ongeveer ½ cm dik.
Druk de bakringen in het deeg en verwijder het overbodige deeg.
Deze ringen gaan mee in de oven.
( extra : maak van dit deeg weer een bal en rol het uit en steek hier koekjes van ongeveer 3 cm uit.
Bak deze mee en serveer deze eventueel uit bij de koffie).


Verwarm de oven voor op 160 graden C.
Zet de bakplaat in het midden van de oven en bak het zandgebak af in ongeveer 10-15 min.
HET GEBAK MOET GAAR EN LICHTBRUIN ZIJN.
Haal de bakplaat uit de oven en laat 4 min. afkoelen.
Haal nu met behulp van een pannenkoekenmes de ringen met het koekje van de bakplaat en laat deze verder afkoelen op een vlakke ondergrond.
Laat de ringen zitten.

Irish koffie:

Week de gelatine in koud water.
Maak op een laag vuurtje een siroopje van 0,8 dl water en 300 gram suiker.
Voeg daarna de uitgeknepen gelatine toe en laat deze geheel smelten.
Haal de massa van het vuur en voeg er nu de whisky bij.
Klop de room stijf.
Neem hiervan 2/3 en meng dit onder het siroopmengsel.
De rest dient ter garnering.
Voeg nu het mokka-extract toe en meng dit.
Bestrijk met een kwast de bodem en de ringen aan de binnenzijde met abrikozenjam en vul de ringen met het Irish koffie mengsel.
Zet alles in koeling .
Goed laten opstijven.

Presentatie:

Smelt de pure chocolade.
Laat dit daarbij niet warmer dan 36 graden C. worden.
Schaaf krullen van de witte en de mokka chocolade.
Haal de taartjes uit de koeling.
Plaats elk taartje op een koel bord en verwijder de ring.
Smeer boven op het taartje een laagje slagroom en laat een eetlepel warme chocolade half over het taartje en het bord lopen.
Laat de chocolade uitharden.
Plaats de taartjes daartoe eventueel terug in de koeling.
Garneer het bord verder af met de krullen van witte-en mokka chocolade, wat poedersuiker en een toefje slagroom en leg op het taartje een chocolade koffieboon.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bertal

bertal zegt:
anita,
Ik zou het dan ook niet meer weten:);)
m.v.g. Bert Allers
anita

anita zegt:
Bij de sligro verkopen ze het niet meer,
waar kan ik het wel halen ?

groetjes anita
bertal

bertal zegt:
Hallo Jos Dehing:
Als je voor je vriendin de mokka extract wil kopen, dan kan je dit bij de Hanos, of sligro krijgen (kopen).
Verder veel succes.
:);)
m.v.g. Bert Allers
Jos Dehing

Jos Dehing zegt:
Hoi Bert ,
ik ben voor een vriendin op zoek naar mokka extract , ik zie het staan in jou recept.
Kun je mij vertellen waar of hoe ik hier aan kan komen.
Volgens haar is het hier uit de winkels verdwenen.
Graag een reactie B.V.D
Groetjes Jos Dehing
06-21804125:)