Recept
« Terug naar recepten
Italiaanse kalfsbiefstukjes
PT60M
Italiaanse kalfsbiefstukjes
Een heerlijk italiaanse kalfsbiefstukjes recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Toine Krijnen
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Italiaanse kalfsbiefstukjes te bereiden
Bestrooi de biefstukjes met zout en peper.
Strooi er oregano over en wrijf het erin.
Was de sinaasappel en haal er met de zesteur of(sambaltrekker) de schil af.
Hak die fijn.
Laat ze in een pannetje met water 5 minuten koken en giet ze af.
Snij de dikke plak ham in kleine brunoise.
Maak de champignons schoon en ciseleer ze.
Schil de sjalotjes en hak ze fijn.
Smelt 40 gr. boter in een pan en voeg er de biefstukjes en de sjalot bij.
Laat de biefstukjes aan beide kanten bruin sauteren.
Zet het vuur laag en de deksel op de pan en laat nog 30 minuten zachtjes smoren.
Was wat peterselie en hak die fijn.
Pers de sinaasappel en de halve citroen uit.
Houd 10 g boter apart, smelt de rest in een pannetje en sauteer hier de champignons in.
Maak van de apartgehouden boter en de bloem een beurre manié door ze te kneden.
Haal de biefstukjes uit de pan en houd ze warm op een voorverwarmde dienschaal.
Deglaseer het braadvocht met sinaasappelsap, een beetje citroensap, de vermouth, en de
sinaasappelschil, schraap goed over de bodem en breng de saus aan de kook.
Voeg er dan de champignons bij, de ham en wat paprikapoeder.
Bind de saus met de beurre manié.
Laat zachtjes 5 minuten warmen.
Schenk de saus over het vlees en strooi er peterselie over.
Strooi er oregano over en wrijf het erin.
Was de sinaasappel en haal er met de zesteur of(sambaltrekker) de schil af.
Hak die fijn.
Laat ze in een pannetje met water 5 minuten koken en giet ze af.
Snij de dikke plak ham in kleine brunoise.
Maak de champignons schoon en ciseleer ze.
Schil de sjalotjes en hak ze fijn.
Smelt 40 gr. boter in een pan en voeg er de biefstukjes en de sjalot bij.
Laat de biefstukjes aan beide kanten bruin sauteren.
Zet het vuur laag en de deksel op de pan en laat nog 30 minuten zachtjes smoren.
Was wat peterselie en hak die fijn.
Pers de sinaasappel en de halve citroen uit.
Houd 10 g boter apart, smelt de rest in een pannetje en sauteer hier de champignons in.
Maak van de apartgehouden boter en de bloem een beurre manié door ze te kneden.
Haal de biefstukjes uit de pan en houd ze warm op een voorverwarmde dienschaal.
Deglaseer het braadvocht met sinaasappelsap, een beetje citroensap, de vermouth, en de
sinaasappelschil, schraap goed over de bodem en breng de saus aan de kook.
Voeg er dan de champignons bij, de ham en wat paprikapoeder.
Bind de saus met de beurre manié.
Laat zachtjes 5 minuten warmen.
Schenk de saus over het vlees en strooi er peterselie over.
robmar zegt:
http://www.mot.be/w/1/index.php/IDDOCNl/00001117