Recept
« Terug naar recepten
Italiaanse venkelrisotto
PT30M
Italiaanse venkelrisotto
Een heerlijk italiaanse venkelrisotto recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Gerrie van Rossum
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
3 - 4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Italiaanse venkelrisotto te bereiden
Warm in een pan de groentebouillon op. Verhit de boter in een pan met dikke bodem en voeg de rijst toe. Roer tot alle korrels met de boter bedekt zijn. Giet onder goed roeren de helft van de hete bouillon erbij en laat de rijst zachtjes koken tot het vocht is opgenomen. Voeg al roerende, op 2 eetlepels na, de rest van de bouillon toe. Roer regelmatig tot de rijst gaar is (ca. 25 minuten). De rijst is dan nog enigszins vochtig. Snijd de tomaatjes fijn. Snipper de rode ui. Maak de venkelknol schoon en snijd deze in dunne reepjes. Verhit de olijfolie in een ruime koekenpan en wok hierin de tofureepjes ca. 2 minuten. Voeg de rode ui, de venkel, de zongedroogde tomaatjes, de oregano en 2 eetlepels groentebouillon toe en roerbak tot de venkel beetgaar is. Schep het warme groentemengsel met de kappertjes en de peterselie door de risotto.
Mijn kookverhaal (Gerrie van Rossum)
Lekker erbij: salade van plakjes tomaat, komkommer en eventueel mozzarella (om-en-om geschikt op een platte schaal), overgoten met een scheutje olijfolie extra vierge en balsamicoazijn, bestrooien met peper en zeezout uit de molen.
jan en truus zegt: