KookJij

Italiaanse venkelrisotto

Een heerlijk italiaanse venkelrisotto recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 3 - 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Italiaanse venkelrisotto te bereiden

Warm in een pan de groentebouillon op. Verhit de boter in een pan met dikke bodem en voeg de rijst toe. Roer tot alle korrels met de boter bedekt zijn. Giet onder goed roeren de helft van de hete bouillon erbij en laat de rijst zachtjes koken tot het vocht is opgenomen. Voeg al roerende, op 2 eetlepels na, de rest van de bouillon toe. Roer regelmatig tot de rijst gaar is (ca. 25 minuten). De rijst is dan nog enigszins vochtig. Snijd de tomaatjes fijn. Snipper de rode ui. Maak de venkelknol schoon en snijd deze in dunne reepjes. Verhit de olijfolie in een ruime koekenpan en wok hierin de tofureepjes ca. 2 minuten. Voeg de rode ui, de venkel, de zongedroogde tomaatjes, de oregano en 2 eetlepels groentebouillon toe en roerbak tot de venkel beetgaar is. Schep het warme groentemengsel met de kappertjes en de peterselie door de risotto.

Mijn kookverhaal (Gerrie van Rossum)

Lekker erbij: salade van plakjes tomaat, komkommer en eventueel mozzarella (om-en-om geschikt op een platte schaal), overgoten met een scheutje olijfolie extra vierge en balsamicoazijn, bestrooien met peper en zeezout uit de molen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

jan en truus

jan en truus zegt:
Dat lijkt mij heerlijk, dat ga ik zeker maken. Groetjes jan en truus.