Recept
« Terug naar recepten
Kaas-druiventaart
PT60M
Kaas-druiventaart
Een heerlijk kaas-druiventaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kaas-druiventaart te bereiden
De boter in een kleine pan op een laag vuur laten smelten.
De kaascrackers in de keukenmachine of in een plastic zak met een deegroller verkruimelen.
De kruimels vermmengen met de boter.
De massa over de bodem van een springvorm(22cm) verdelen en aandrukken.
In de koelkast zetten.
De gelatine volgens de gebruiksaanwijzing in koud water laten weken.
De schimmelkaas pureren of met een vork heel goed fijnprakken.
Dan met de andere kaassoorten vermengen.
Op smaak brengen met zout, peper en paprikapoeder.
De gelatine met aanhangend water in een kleine pan doen en op een matig vuur laten oplossen.
Dan door het kaasmengsel roeren.
De druiven wassen.
Een paar druiven apart houden voor de garnering.
De rest halveren, ontpitten en in stukjes snijden.
De fijngesneden druiven door het kaasmengsel roeren.
Zodra de kaascrème begint te geleren, de slagroom half-stijfkloppen en erdoor scheppen.
De crème over de cracker-taartbodem verdelen en het geheel minstens 3 uur in de koelkast zetten (of 1 uur in de vriezer).
Voor het serveren voorzichtig de rand van de springvorm verwijderen en de taart op een taartschotel zetten.
Garneren met de apart gehouden druiven.
Wat peper erover strooien.
De kaascrackers in de keukenmachine of in een plastic zak met een deegroller verkruimelen.
De kruimels vermmengen met de boter.
De massa over de bodem van een springvorm(22cm) verdelen en aandrukken.
In de koelkast zetten.
De gelatine volgens de gebruiksaanwijzing in koud water laten weken.
De schimmelkaas pureren of met een vork heel goed fijnprakken.
Dan met de andere kaassoorten vermengen.
Op smaak brengen met zout, peper en paprikapoeder.
De gelatine met aanhangend water in een kleine pan doen en op een matig vuur laten oplossen.
Dan door het kaasmengsel roeren.
De druiven wassen.
Een paar druiven apart houden voor de garnering.
De rest halveren, ontpitten en in stukjes snijden.
De fijngesneden druiven door het kaasmengsel roeren.
Zodra de kaascrème begint te geleren, de slagroom half-stijfkloppen en erdoor scheppen.
De crème over de cracker-taartbodem verdelen en het geheel minstens 3 uur in de koelkast zetten (of 1 uur in de vriezer).
Voor het serveren voorzichtig de rand van de springvorm verwijderen en de taart op een taartschotel zetten.
Garneren met de apart gehouden druiven.
Wat peper erover strooien.