Recept
« Terug naar recepten
Kaasbitterballen
PT35M
Kaasbitterballen
Een heerlijk kaasbitterballen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
8 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
13
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
boodschappen.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kaasbitterballen te bereiden
Smelt de boter in een pan en roer de bloem erdoor.Schenk de helft van de melk erbij en blijf goed roeren tot een gladde massa ontstaat.Voeg de rest van de melk in gedeelten toe en laat de saus 1 minuut doorkoken.Neem de pan van de warmtebron en roer de kaas erdoor.Voeg peper en zout toe en nootmuskaat naar smaak.Verdeel het mengsel over een bord en laat afkoelen.Snijd het afgekoelde mengsel in 16 stukjes.Schep een stukje op een eetlepel en vorm er samen met een andere eetlepel een balletje van.Wentel deze door paneermeel.Klop het ei los met 1 eetlepel water,haal de balletjes door dit mengsel en daarna weer door paneermeel.Verwarm het frituurvet tot 180 graden en bak 6 bitterballen tegelijk in het hete vet.Laat ze uitlekken op keukenpapier.
bobbeltje zegt: