KookJij

Kaasbitterballen

Een heerlijk kaasbitterballen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kaasbitterballen te bereiden

Smelt de boter in een pan en roer de bloem erdoor.Schenk de helft van de melk erbij en blijf goed roeren tot een gladde massa ontstaat.Voeg de rest van de melk in gedeelten toe en laat de saus 1 minuut doorkoken.Neem de pan van de warmtebron en roer de kaas erdoor.Voeg peper en zout toe en nootmuskaat naar smaak.Verdeel het mengsel over een bord en laat afkoelen.Snijd het afgekoelde mengsel in 16 stukjes.Schep een stukje op een eetlepel en vorm er samen met een andere eetlepel een balletje van.Wentel deze door paneermeel.Klop het ei los met 1 eetlepel water,haal de balletjes door dit mengsel en daarna weer door paneermeel.Verwarm het frituurvet tot 180 graden en bak 6 bitterballen tegelijk in het hete vet.Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bobbeltje

bobbeltje zegt:
je kunt ze ruimschoots van tevoren maken en in de diepvries doen. Maar je kunt ze ook de dag van tevoren maken en in de koelkast bewaren. Groetjes Marijke
danielle

danielle zegt:
ik had even een vraagje zou ik ze een dag van tevoren kunnen maken want is voor een verjaardag??