KookJij

Kaasquiche met Père Joseph en Passendale

Een heerlijk kaasquiche met père joseph en passendale recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 70 min
Personen: 4-6 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: kaasrecepten
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kaasquiche met Père Joseph en Passendale te bereiden

Neem een bakvorm en vet die goed in.
Rol het bladerdeeg uit en snij het af in de gewenste maat.
Leg het in de bakvorm en prik kleine gaatjes in de bodem.
Snij een stuk Père Joseph in fijne stukjes.
Doe hetzelfde met een stuk Passendale.
Zet de melk samen met de bloem op het vuur.
Roer door elkaar tot alles kookt en zorg dat er geen klonters meer inzitten.
Voeg de twee kazen toe aan de melk en de bloem.
Blijf roeren en neem het kokende kaasmengsel pas van het vuur als alles goed vermengd is.
Breek de eieren in een kom en voeg daar de room aan toe.
Kruid het geheel met peper, zout en nootmuskaat.
Voeg tenslotte de twee mengsels bij elkaar.
Giet alles op het bladerdeeg in de vorm.
Plaats de quiche in een voorverwarmde oven op 180 graden voor 45 tot 50 minuten.
Laat dan afkoelen, snij er een punt uit en werk het bord af met honing en noten.
Smakelijk!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bertal

bertal zegt:
Len,
Père Joseph is een abdijkaas, wat er het meeste op lijkt is een Petrus abdijkaas.
Bij de HANOS hebben ze hem zeker.succes:);)
m.v.g. Bert Allers
Len

Len zegt:
LS
Wat is een goede vervanger voor de Pere Joseph 50+ ? die kan ik nl. hier niet kopen.