Recept
« Terug naar recepten
Kaasquiche met Père Joseph en Passendale
PT70M
Kaasquiche met Père Joseph en Passendale
Een heerlijk kaasquiche met père joseph en passendale recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
70 min
Personen:
4-6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
kaasrecepten
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kaasquiche met Père Joseph en Passendale te bereiden
Neem een bakvorm en vet die goed in.
Rol het bladerdeeg uit en snij het af in de gewenste maat.
Leg het in de bakvorm en prik kleine gaatjes in de bodem.
Snij een stuk Père Joseph in fijne stukjes.
Doe hetzelfde met een stuk Passendale.
Zet de melk samen met de bloem op het vuur.
Roer door elkaar tot alles kookt en zorg dat er geen klonters meer inzitten.
Voeg de twee kazen toe aan de melk en de bloem.
Blijf roeren en neem het kokende kaasmengsel pas van het vuur als alles goed vermengd is.
Breek de eieren in een kom en voeg daar de room aan toe.
Kruid het geheel met peper, zout en nootmuskaat.
Voeg tenslotte de twee mengsels bij elkaar.
Giet alles op het bladerdeeg in de vorm.
Plaats de quiche in een voorverwarmde oven op 180 graden voor 45 tot 50 minuten.
Laat dan afkoelen, snij er een punt uit en werk het bord af met honing en noten.
Smakelijk!
Rol het bladerdeeg uit en snij het af in de gewenste maat.
Leg het in de bakvorm en prik kleine gaatjes in de bodem.
Snij een stuk Père Joseph in fijne stukjes.
Doe hetzelfde met een stuk Passendale.
Zet de melk samen met de bloem op het vuur.
Roer door elkaar tot alles kookt en zorg dat er geen klonters meer inzitten.
Voeg de twee kazen toe aan de melk en de bloem.
Blijf roeren en neem het kokende kaasmengsel pas van het vuur als alles goed vermengd is.
Breek de eieren in een kom en voeg daar de room aan toe.
Kruid het geheel met peper, zout en nootmuskaat.
Voeg tenslotte de twee mengsels bij elkaar.
Giet alles op het bladerdeeg in de vorm.
Plaats de quiche in een voorverwarmde oven op 180 graden voor 45 tot 50 minuten.
Laat dan afkoelen, snij er een punt uit en werk het bord af met honing en noten.
Smakelijk!
bertal zegt:
Père Joseph is een abdijkaas, wat er het meeste op lijkt is een Petrus abdijkaas.
Bij de HANOS hebben ze hem zeker.succes:);)
m.v.g. Bert Allers