Recept
« Terug naar recepten
Kaassouflé met gruyère
PT35M
Kaassouflé met gruyère
Een heerlijk kaassouflé met gruyère recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kaassouflé met gruyère te bereiden
1. Beboter 4 souffléschaaltjes en verdeel er 25g gruyère over.
2. Smelt de boter en meng met de bloem. Schenk er al roerend de melk bij en maak een gladde saus. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Klop er van het vuur de eidooiers onder en de rest van de kaas. Klop de eiwitten tot schuim en schep ze onder het mengsel.
3. Verdeel het kaasmengsel over de soufflévormpjes en bak ze 25 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C. Serveer meteen.
2. Smelt de boter en meng met de bloem. Schenk er al roerend de melk bij en maak een gladde saus. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Klop er van het vuur de eidooiers onder en de rest van de kaas. Klop de eiwitten tot schuim en schep ze onder het mengsel.
3. Verdeel het kaasmengsel over de soufflévormpjes en bak ze 25 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C. Serveer meteen.