KookJij

Kaassouflé met gruyère

Een heerlijk kaassouflé met gruyère recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Libelle
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kaassouflé met gruyère te bereiden

1. Beboter 4 souffléschaaltjes en verdeel er 25g gruyère over.
2. Smelt de boter en meng met de bloem. Schenk er al roerend de melk bij en maak een gladde saus. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Klop er van het vuur de eidooiers onder en de rest van de kaas. Klop de eiwitten tot schuim en schep ze onder het mengsel.
3. Verdeel het kaasmengsel over de soufflévormpjes en bak ze 25 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C. Serveer meteen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst